Leeuwarder nieuws

Leeuwarder rijdt door slagbomen openstaande brug Afsluitdijk en komt om

Leeuwarder rijdt door slagbomen openstaande brug Afsluitdijk en komt om

KORNWERDERZAND, 14 januari 2011 - De politie onderzoekt een ongeval bij de sluizen van Kornwerderzand, waarbij een 26-jarige Leeuwarder om het leven kwam.


In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 01.45 uur reed de bestuurder, die vanuit de richting Harlingen kwam, volgens getuigen met hoge snelheid door de slagbomen van de openstaande brug. Het voertuig belandde vervolgens in het water.

 

Via 1-1-2 werden direct de hulpdiensten gealarmeerd. Niet alleen over de weg kwamen de hulpdiensten ter plaatse, ook twee reddingsboten van de KNRM voeren naar de plaats van het ongeval. Duikers van de brandweer en van een bergingbedrijf troffen in de gezonken auto het levenloze lichaam van de man aan.

 

In de omgeving van de plaats waar de gezonken auto lag, werd nog door de duikers onderzoek gedaan naar mogelijk andere slachtoffers. Deze werden niet aangetroffen.

 

Door de aanrijding werd de A7 van Fryslân naar Noord-Holland afgesloten. Het verkeer werd door Rijkswaterstaat via de zuidelijke rijbaan voorbij de sluizen geleid, zodat men alsnog naar Noord-Holland kon rijden. Door de omleiding ontstond wel de nodige vertraging.

 

Bureau Verkeersongevalsanalyse stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

 

Bron: politie Fryslân


14-1-2011 10:24 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws