Leeuwarder nieuws

Eeuwke Reidsma (56) omgekomen bij ongeluk in Esdoornstraat, dochter ernstig gewond

Eeuwke Reidsma (56) omgekomen bij ongeluk in Esdoornstraat, dochter ernstig gewond

LEEUWARDEN, 12 maart 2011 - Bij een ernstig verkeersongeluk op de Esdoornstraat is vrijdag de 56-jarige Eeuwke Reidsma uit Leeuwarden overleden. Zijn 15-jarige dochter die naast hem fietste, raakte ernstig gewond.


Toedracht

Twee inwoners van Leeuwarden in de leeftijd van 24- en 39 jaar, reden rond 20.00 uur over de Esdoornstraat. Toen zij met hun auto bij een verhoging (verkeersremmende maatregel) in de rijbaan kwamen en hier met een hoge snelheid over heen reden, kwam de voorzijde van de auto omhoog. Hierdoor werd de auto onbestuurbaar. De voorzijde van de auto kwam terecht op de beide slachtoffers die hier fietsten. Zij raakten ernstig gewond en zijn met de ambulance overgebracht naar het MCL ziekenhuis. In de loop van de avond is Reidsma  overleden. Het 15-jarige slachtoffer is ernstig gewond maar is niet in levensgevaar.

Bestuurder

Uit het politie onderzoek ter plaatse werd niet duidelijk wie de bestuurder van de auto geweest was. De afgelegde verklaringen van de inzittenden kwamen niet overeen met wat getuigen verklaarden. Beide mannen zijn aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Aangezien het vermoeden bestond dat zij alcohol gebruikt hadden, is er een ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek dat zij dat zij beide onder invloed waren en meer gedronken hadden dan wettelijk toegestaan is. De verdachten zijn ingesloten en door de politie wordt nader onderzoek ingesteld.

 

Alle wedstrijden Blauw Wit '34 afgelast
In verband met het overlijden van Eeuwke Reidsma - vader, commissielid en trouwe supporter van de teams van zijn vier kinderen -  zijn zaterdag 12 maart alle thuis- en uitwedstrijden van CVV Blauw Wit'34 afgelast.

Condoleanceregister

Voor het condoleanceregister Eeuwke Reidsma klik hier.

UPDATE - Veroorzaker dodelijk verkeersongeluk langer vast
LEEUWARDEN, 15 maart 2011 - De rechter-commissaris heeft op vordering van de officier van justitie besloten om een 39-jarige inwoner van Leeuwarden in bewaring te stellen. Uit politieonderzoek en verklaringen van getuigen is vast komen te staan dat de 39-jarige Leeuwarder vrijdagavond op de Esdoornstraat een dodelijke aanrijding heeft veroorzaakt. Lees verder .....

Bronnen:
- politie Fryslân
- CVV Blauw Wit '34


 

 Zie ook (12 maart 2012):  Zes jaar geëist voor doodrijden Eeuwke Reidsma12-3-2011 14:17 3 reacties

Reacties (3)

niet normaal r.i.p

sterkte voor de mensen

Geplaatst door martin op 14-3-2011 14:42
Meld als ongepast

afschuwelijk.
wat een leed veroorzaken deze automobilisten.
zouden nooit meer de weg op mogen, een levenslange straf voor een levenslang verdriet

Geplaatst door Fokke Rekker op 18-3-2011 09:53
Meld als ongepast

Bekende (zuip)families in Leeuwarden moeten zich eens afvragen waar ze mee bezig zijn. Stelletje leeghoofden. Een heel gezin is uitelkaar gerukt. Maar ja, paar uur dienstverlening en weer lekker doorzuipen.

Geplaatst door Peter op 21-3-2011 12:41
Meld als ongepast

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws