Vier bevrijdingsdag 5 mei in Leeuwarden op het Bevrijdingsfestival Friesland 2011

Leeuwarder nieuws

Vier bevrijdingsdag 5 mei in Leeuwarden op het Bevrijdingsfestival Friesland 2011

LEEUWARDEN, mei 2011 - Het Bevrijdingsfestival Friesland wordt in 2011 voor de twintigste keer georganiseerd in Leeuwarden. Dit jaar is "vrijheid wereldwijd" het centrale thema. De aanvang is 13.00 uur.


UPDATE - Het Bevrijdingsfestival Friesland  in 2015
De aanvang is 13.00 uur.
Het complete programma van het Bevrijdingsfestival 2015
op vijf podia in Leeuwarden vindt u hier.

 

 

Dan neemt burgemeester Ferd Crone in de Prinsentuin de fakkel met het vuur uit Wageningen in ontvangst van de Bevrijdingsestaffete lopers en steekt hij de grote bevrijdingsvlam aan.


Vervolgens kunt u de diverse activiteiten in de stad bezoeken. In de Prinsentuin is er een Kinderfestival, op de Groeneweg de Bevrijdingsmarkt en op vijf podia in de stad zijn optredens van grote artiesten en nieuwe talenten

Het recept is vertrouwd. Ook dit jaar zijn er – naast de traditionele podia op het Oldehoofsterkerkhof en in de Prinsentuin – nog drie podia. Een van de nieuwkomers is het Talentstage podium, hier krijgen jonge bands een kans om zich in de picture te spelen. Dit podium is te vinden op het Doeleplein, gelegen aan de Groeneweg.

 

Hieronder het programma van het Bevrijdingsfestival 2011 in Leeuwarden.


1. Programma Hoofd podium
Plaats: Oldehoofsterkerkhof
Tijd: 13.00 – 23.00 uur
Het programma voor het Hoofdpodium (Oldehoofsterkerkhof) is bekend, we trappen af even na 13.00 uur.

13.10 – 13.50 Billy Benton & The Birddogs

14.00 – 14.40 Chef’s Special

15.00 – 15.45 Katzenjammer

16.10 – 16.55 A Silent Express

17.20 – 18.00 Bazzookas

18.25 – 19.05 The Fudge

19.30 – 20.00 Moke (Ambassadeur)

20.30 – 21.15 Mala Vita

22.00 – 23.00 Racoon

 

2. Programma Prinsentuin podium
Plaats: Prinsentuin
Tijd: 13.30 – 19.15 uur
Het programma voor het Prinsentuin Podium (in de Prinsentuin) is rond, vanaf 13.30 uur gaat het los!
13.30 – 14.15 Enge Buren

14.45 – 15.30 Hamid el Kasri

16.00 – 16.45 Tangarine & Friends

17.15 – 18.00 Chiwoniso

18.30 – 19.15 Aqua de Annique


3. Programma Talentstage podium

13.00 – 13.30 Mr. Midje

13.50 – 14.20 Mundo Park

14.40 – 15.10 Chelsea Smile

15.30 – 16.00 The Montanas

16.20 – 16.50 Barry Nice & The Nice Guys

17.10 – 17.40 ORKA

18.00 – 18.30 Jah Bedrin

18.30 – 19.15 DJ Puri4. Programma Noarderwyn podium

Noardewyn Podium
Plaats: Schoenmakersperk
Tijd: 12.30 – 17.00 uur
12.30 DJ Willem
13.10 ORKA
13.25 Surprise Act
13.40 De Suskes
14.05 Vangrail
14.20 Ilanois
15.05 Anneke Douma & Griet Wiersma
15.20 Jelle B
15.40 Doelleazen vs Hunekop

5. Programma Dance podium
Plaats: Mata Hariplein, tegenover Stadsschouwburg De Harmonie.
Line-up:

13.00 – 14.30 IemQe

14.30 – 16.00 Rutger van Gelder

16.00 – 17.00 Victory

17.00 – 18.30 Monsieur du Maigre & Danny Delight

18.30 – 19.00 Ricardo Silvio

19.00 – 20.30 Koen Groeneveld

20.30 – 22.00 Steff da Campo


MC Martin de Man is de hele dag aanwezig als Master of Ceremony!

a. Plein van de Vrijheid

b. Kinderfestival + Opening festival
Kinderfestival
Locatie: Prinsentuin
Tijd: 13.00 – 18.00 uur
Kom genieten op het kinderfestival in de Prinsentuin! De hele middag is er van alles te beleven voor jong en oud, deze dag van de vrijheid mogen kinderen onbezorgd vieren. Het prachtige stadspark biedt die dag creatieve activiteiten, doe-activiteiten, vermaak (muziek, beeldend theater, circus). Ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Theatervoorstelling: Dries’ Draaiorgel
Mijnheer van Finland is de dirigent van Dries’Draaiorgel en hij is gek op Klassieke muziek. Samen met zijn hulpje Aat en zijn acht man sterke orkest reist hij langs concertzalen van Wladiwostok tot Venezuela en van Bergen tot Bloemfontijn.

Op 5 mei komen Aat en Mijnheer van Finland wat eerder, om de instrumenten vast te stemmen en alles alvast klaar te zetten. Aat heeft aan alles gedacht en er kan dus niets mis gaan! Maar wat duurt het toch lang voordat de mannen van het orkest er zijn! Zouden ze nog wel komen? Dat is wel te hopen, want: zonder orkest, geen concert! En dat zou wel erg jammer zijn…

In en om het orgel zijn vele technische snufjes te vinden. Kinderen bemannen de fietspompsectie (compleet met blokfluiten). Daarnaast is er uiteraard de ritme-, ratel-, bellen- en blaassectie om het orkest compleet te maken. Van Mozart tot Jantje Koopmans, u noemt het maar. De voorstelling zit vol met interactie, grappen, herrie en muzikale hoogstandjes.
Lekker (mee) doen!
- Mega-vrijheidsschilderij (thema)
- Ballonnenman
- Springkussen
- Draaimolen
- Kindertreintje op rails

Het Dynamisch Doe-Podium
Op dit podium zijn allerlei aanstormende talenten te zien! Zij hebben meegedaan met de voorrondes van de Kunstbende in Friesland, dus kunnen ze de kinderen prima vermaak bieden op het gebied van dans, theater, beatbox. Of wat te denken van het spectaculaire kindercircus Saranti?!

Kraampjes
Ook dit jaar zijn er in Leeuwarden verschillende kramen te vinden, met creatieve bezigheden. Denk aan kleuren, cakejes versieren, armbandjes maken, Delfts blauwe tegels en veel meer! Met dank aan Stichting KinderWerk in Leeuwarden.

Poppa P
Poppa P. doet muzikale kindervoorstellingen voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Een voorstelling van Poppa P. bestaat uit liedjes en/of korte verhaaltjes aangevuld met sketches. ,,Een goed kinderliedje klinkt eenvoudig, pakt je vast en blijft en je hoofd zitten”, aldus Poppa P. Hij betrekt de kinderen bij een optreden. Een liedje hier, een verhaaltje daar, even serieus en dan natuurlijk… lekker springen en dansen!
Zou Zou Zzartagnan, de Ruiterlijke Redder
Zzartagnan, de koninklijke boodschapper met zijn schildknaap Costeau en het magische paard Passe-Partout. Hij probeert de prinses te redden in een spannende combinatie van live muziek, zang, jongleer stunts en deelname van het publiek. En met het unieke pratende en dansende paard Passe-Partout!

Verder te vinden:
- Spiderweb: Combinatie van een 8 meter hoge klimtoren MET even hoge glijbaan!
- Ithaka: Vertel- en meespeeltheater
- Kunstbende: Danseres met sprookjesspeeldoos, dance-act en meer
- Schminkers: Maskers en vermommingen voor de kleintjes!
- DjembeNur: Meespeelsessies op de djembee.
- Folkert Wesseling: Jonge theatermaker met cabaretvoorstelling

c. Vrijheidsmarkt
Bevrijdingsmarkt
Tijdens de 20ste editie van het Befrijdingsfestival Fryslân is er een markt aan de Groeneweg in Leeuwarden. Aan deze markt nemen zeer uiteenlopende bedrijven en organisaties deel. De markt is al jaren een succesvol onderdeel van het festival en is de afgelopen jaren flink gegroeid.
Het aanbod van standhouders op de markt is dit jaar weer heel divers. Zo zijn er tweedehands en antieke boeken en strips te koop. Er is keramiek, lederwaren, curiosa en kleding. Maar ook houtsnijwerk uit Ghana en Tanzania en sieraden uit Thailand. Voor de kinderen zijn er heliumballonnen, spelletjes en natuurlijk is er snoepgoed!
Uiteraard zijn ook de ideële instellingen goed vertegenwoordigd. Er is onder andere een stand te vinden van Greenpeace, Stichting Vrienden van Achma in Nederland, Vluchtelingen Cordon Fryslân en Verzetsmuseum Friesland.
Het aanmelden voor de markt is helaas niet meer mogelijk.

Plattegrond Bevrijdingsfestival in Leeuwarden
1. Hoofd podium
2. Prinsentuin podium
3. Talentstage podium
4. Noarderwyn podium
5. Dance podium
a. Plein van de Vrijheid
b. Kinderfestival + Opening festival
c. Vrijheidsmarkt
d. Amfibie projectMeer info: www.befrijdingsfestivalfryslan.nl

 

1-5-2011 00:16 1 reacties

Reacties (1)

Goede avond, graag wil ik op 5 mei a.s. een plaats reserveren op de ze markt. Ik verkoop o.a. Tweedehands Boeken-LP's en CD's. In voorgaande jaren heb ik ook al verschillende keren een kraam gehad. Graag uw reactie of het mogelijk is en wat de kosten zijn voor een kraam. met vriendelijke groet, Jan Dijkstra.

Geplaatst door Jan H Dijkstra op 17-3-2022 22:31
Meld als ongepast

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws