Leeuwarder nieuws

Twee Leeuwarders aangehouden voor poging tot doodslag in Wijnhornsterstraat

Leeuwarden, 29 november 2012 - De politie heeft in het onderzoek van een zware mishandeling in Leeuwarden twee verdachten aangehouden. De zware mishandeling vond in de nacht van zaterdag op zondag plaats in de Wijnhornsterstraat.


Zondagmorgen werd een 24-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Dinsdagmiddag werd een plaatsgenoot (26) aangehouden. Beide mannen worden verdacht van het plegen van zware mishandeling en poging doodslag.

Twee inwoners van Leeuwarden (25 en 28 jaar) werden door de mannen dusdanig mishandeld dat het 25-jarige slachtoffer een beenbreuk opliep. Tijdens de mishandeling werd het slachtoffer ook nog diverse keren tegen zijn hoofd geschopt. Na hun daad vertrokken de mannen.

Na de mishandeling belden getuigen direct via 1-1-2 de politie en ambulance. Het jongste slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij tijdens de mishandeling een beenbreuk had opgelopen. De politie stelde direct een onderzoek in naar de verdachten en daaruit werden de namen van de verdachten al snel duidelijk.

Het tweetal is voor nader onderzoek ingesloten. Beide slachtoffers deden aangifte.

Bron: politie Fryslân

29-11-2012 11:56 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws