Leeuwarder nieuws

Stannebuurster (14) aangehouden voor inbraakpoging flat Europalaan

Stannebuurster (14)  aangehouden voor inbraakpoging flat Europalaan

LEEUWARDEN, 26 april 2012 – De politie heeft woensdagmiddag rond 16.30 uur een 14-jarige inwoner van Sint-Annaparochie aangehouden op verdenking van een inbraak. Getuigen zagen dat de verdachte met twee andere jongens zich verdacht ophield bij een flat aan de Europalaan.


Toen zij even later zagen dat een van de jongens via een raam een woning binnen wilde klimmen, spraken zij hen aan. Ondertussen probeerde een van de getuigen een deur van een tussenportaal op slot draaien en de politie te waarschuwen.

Toen de jongens dit in de gaten kregen, gingen zij ervandoor. Via de nooduitgang en het trappenhuis wisten zij het flatgebouw te verlaten. De getuigen die de jongens bleven volgen, raakten deze in de Engelumerstraat kwijt.

De inmiddels gearriveerde agenten wisten de 14-jarige verdachte wel aan te houden. De andere twee jongens werden helaas niet meer aangetroffen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Een 65-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte.

Bron: politie Fryslân

26-4-2012 10:06 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws