Leeuwarder nieuws

Fries Film Archief lanceert nieuwe website

Fries Film Archief lanceert nieuwe website

Leeuwarden, 26 april 2012 - Donderdag 26 april is de nieuwe website van het Fries Film Archief online gegaan. Het adres blijft hetzelfde: www.friesfilmarchief.nl Naast veel beeldmateriaal geeft de nieuwe site volop nieuws en achtergrondinformatie over het filmarchief en de geschiedenis van de film in Friesland.


- persbericht -

Nieuwe aanwinsten worden gepresenteerd, films die pas zijn gedigitaliseerd kunt u voor het eerst bekijken. Verder worden de vele projecten beschreven waarbij het archief betrokken is. De online catalogus, die u helpt bij het doorzoeken van de collectie met ruim 6.000 films en video’s, is vernieuwd. Met het oog op de toekomst bevat de nieuwe website ook een webshop, waarin u dvd’s die zijn geproduceerd door het Fries Film Archief kunt bestellen.

Film in Friesland, waarvan het Fries Film Archief onderdeel is, vernieuwde in 2012 de website van het Noordelijk Film Festival.

Binnenkort worden ook de nieuwe websites van de filmhuizen in Leeuwarden, Drachten, Heerenveen en Sneek gelanceerd. Alle websites van Film in Friesland zijn gebouwd door The Factor.e, een internetbedrijf met vestigingen in Leeuwarden, Groningen en Hilversum. De vormgeving is filmisch, open en lichtvoetig. Gebruiksvriendelijkheid en helderheid staan in het nieuwe ontwerp voorop.

Het Fries Film Archief is het oudste regionale av-archief van Nederland. Volgend jaar bestaan wij 25 jaar. Het archief beheert intussen duizenden films en video’s die in Friesland of door Friese (amateur)filmmakers zijn gemaakt. De unieke collectie films vindt gretig aftrek bij omroepen, documentairemakers, musea, kunstenaars en andere geïnteresseerden.

Maak het daarom mee, het Fries Film Archief is ‘still moving’!

 

 

 

27-4-2012 14:56 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws