Leeuwarder nieuws

Glazen Huis in 2013 in Leeuwarden

Glazen Huis in 2013 in Leeuwarden

LEEUWARDEN - 27 april 2012 - In december 2013 staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Dit maakte 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers zojuist bekend bij DJ Timur in het programma Claudia d’r op. In Leeuwarden was 3FM jock Paul Rabbering om de burgemeester het nieuws te brengen.


3FM zendermanager Wilbert Mutsaers: “Het Glazen Huis staat volgend jaar op een prachtig vernieuwd plein in het levendige hart van Leeuwarden. Het Wilhelminaplein staat in Leeuwarden ook bekend als Zaailand. We kijken uit naar de samenwerking met deze stad, de provincie en hopen dat we samen met het Rode Kruis en heel Nederland van deze tiende editie van 3FM Serious Request weer een succesvolle inzameling kunnen maken. Intussen zijn wij begonnen met de voorbereidingen voor 3FM Serious Request dit jaar in Enschede”

3FM Serious Request
Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie DJ's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sloot Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 deed het Zweedse P3/SVT dat en in 2009 ook het Zwitserse radiostation DRS 3 samen met Schweizer Fernsehen. Ook in Nairobi, Kenia staat sinds 2008 elk jaar een Glazen Huis. In 2011 stond het Glazen Huis in Leiden. De actie bracht € 8.621.004,- euro op voor ‘moeders in oorlogsgebieden’ en bereikte 11,8 miljoen Nederlanders.  In 2012 staat het Glazen Huis in Enschede, in 2013 in Leeuwarden.

Voor meer informatie: www.3fm.nl

27-4-2012 13:04 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws