Leeuwarder nieuws

Woninginbraak Nijlânsdyk terwijl bewoonster aangifte diefstal auto doet

Woninginbraak Nijlânsdyk terwijl bewoonster aangifte diefstal auto doet

LEEUWARDEN, 27 april 2012 – Bij een inbraak in een woning aan de Nijlânsdyk die donderdagmiddag plaatsvond, werden een iPhone, een laptop en sieraden gestolen. Een 37-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte.


De inbraak vond plaats tijdens het doen van aangifte van een de diefstal van een grijze Peugeot type 107 voorzien van het kenteken 67-RDX-2 die de nacht daarvoor vanaf een parkeerterrein tegenover haar flat was gestolen.

GYTSJERK

De politie stelt een onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Nieuwestraatweg die donderdagavond plaatsvond. Rond 22.00 kwamen de bewoners thuis en zagen een man bij hun woning weglopen. Vanuit de woning bleek een computer te zijn weggenomen. Een zoektocht in de omgeving door de inmiddels gewaarschuwde agenten leverde helaas niets op. De 44-jarige bewoonster deed aangifte.

DAMWALD
In een woning aan de Hearewei werd een haspel en een dure slijpmachine gestolen. Deze inbraak werd in de nacht van woensdag op donderdag gepleegd. De eigenaar, een 44-jarige inwoner van Broeksterwoude, deed aangifte.

RYPTSJERK
Uit een schuur bij een woning aan de Ypeijsingel werd donderdagmorgen tussen 07.30 en 12.00 uur een kettingzaag en een accuboormachine weggenomen. Men kwam de schuur binnen door een deur te forceren. De eigenaar, een 62-jarige inwoner van Ryptsjerk, deed aangifte.

WIJNJEWOUDE
Een 51-jarige inwoonster van Wijnjewoude deed aangifte van diefstal van een computer, een tas en twee usb-sticks. Deze werden dinsdagmorgen tijdens het middaguur uit haar woning aan de Weinterp weggenomen terwijl zij even weg was.

SNEEK
De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van lood en een bliksemgeleider vanaf een dak van een bedrijf aan de Einsteinstraat. De diefstal moet zijn gepleegd tussen 26 februari en 26 april. De 46-jarige eigenaar uit Sneek ontdekte donderdag 26 april de diefstal en deed aangifte.

Bron: politie Fryslân

27-4-2012 17:02 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws