Leeuwarder nieuws

Rijbewijs dronken automobilisten in Leeuwarden ingevorderd

Rijbewijs dronken automobilisten in Leeuwarden ingevorderd

LEEUWARDEN, 29 april 2012 – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag weer op diverse plaatsen in de provincie weggebruikers gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In Leeuwarden werd in twee gevallen zoveel gedronken, dat naast het proces-verbaal en rijverbod, ook het rijbewijs ingevorderd moest worden. Daarnaast moeten zij op eigen kosten een verplichte EMA cursus volgen.


* Zaterdag,  21.45 uur, Leeuwarden, Groningerstraatweg, een 54-jarige automobiliste uit Franeker, zij blies 680 ug/l (1.6 promille).
* Zondag,  02.10 uur, Leeuwarden, Voorstreek, een 30-jarige automobilist uit Heerenveen, hij blies 940 ug/l (2,2, promille).

Naast de invordering van de rijbewijzen en rijverboden, werden in de nacht van zaterdag op zondag nog tegen acht andere automobilisten proces-verbaal opgemaakt en rijverboden opgelegd voor het rijden onder invloed. Deze automobilisten bliezen tussen de 230 ug/l en 570 ug/l.

EMA
Een Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (EMA) is een verplichte cursus voor iedereen die achter het stuur wordt aangetroffen met een promillage tussen 1,3 en 1,8. De cursus wordt gegeven door het CBR en bestaat uit een voorgesprek en drie cursusdagen. Wie niet aan de cursus meedoet of het cursusgeld niet betaalt is het rijbewijs kwijt. Het CBR verklaart het rijbewijs dan ongeldig. De overtreders moeten zelf de kosten van ruim € 700 betalen.

Bron: politie Fryslân

29-4-2012 15:36 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws