Duurzaamheid? Politiek Café VVD Leeuwarden met Rypke Zeilmaker

Leeuwarder nieuws

Duurzaamheid? Politiek Café VVD Leeuwarden met Rypke Zeilmaker

LEEUWARDEN, 28 oktober 2013 - Voor de VVD zijn milieu en economie twee kanten van dezelfde medaille. Door na te denken over andere manieren van ondernemerschap, ontstaan kansen voor de economie en voor de toekomst. De VVD ziet duurzaamheid als een kans voor economische ontwikkeling en het verhogen van economisch rendement. Duurzaamheid bereik je niet door te subsidiëren maar door minder regels en eenvoudige procedures.


Milieu en economie, twee kanten van dezelde medaille
 
Helpt de groene agenda onze planeet? Is Leeuwarden goed bezig? Of houdt het college zich met de verkeerde dingen bezig. Wat zijn reële kansen en wat is fictie binnen het klimaatdebat.

Is Leeuwarden 100% duurzaam in 2020 een uitdaging of een sprookje?
Donderdagavond 31 Oktober aanstaande – inloop vanaf19:30 – aanvang 20.00
Waar? Bij Nieuw! – Nieuwestad 51 – Leeuwarden

Rypke Zeilmaker (1975)

Zelfstandig natuur en wetenschapsjournalist voor landelijke dag- en vakbladen (Parool, HP de Tijd e.a.). Na het VWO in Harlingen heeft hij de studie ‘Bos en Natuurbeheer’ gevolgd aan de universiteit Wageningen. Rypke Zeilmaker is o.a. co-auteur van ‘De Staat van Het Klimaat’ van Marcel Crok.

Verder blogt Rypke Zeilmaker met Marcel Crok, Theo Wolters en Hajo Smit op Climategate.nl waar zij claims uit naam van natuurwetenschap en milieubeleid toetsen op hun geldigheid.

‘Wie van dichtbij een havik een konijn ziet grijpen, krijgt vanzelf een realistisch beeld van de natuur, waarin geen harmonie of evenwicht bestaat. Het grootste milieuprobleem dat wij moeten oplossen is de moderne natuur- en milieubeweging en de onevenwichtige focus op klimaat als grootste bedreiging. Er zijn voldoende ecologische kwesties waar wij vele malen effectiever kunnen zijn voor minder geld. En wie wil dat nu niet, meer goed doen met minder geld?’

28-10-2013 10:34 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws