Leeuwarder nieuws

Make-A-Wish waarschuwt voor nep collectanten in Friesland

LEEUWARDEN, 2 oktober 2015 - In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel zijn nep collectanten geld aan het inzamelen uit naam van Make-A-Wish. Dat doen zij vooral bij de seniorenflats in en vragen om contant geld. Dit geld steken ze vermoedelijk in eigen zak. Make-A-Wish Nederland benadrukt dat deze collectanten op geen enkele manier aan de stichting verbonden zijn.


– ingezonden –

Make-A-Wish betreurt het dat haar goede naam voor deze praktijken wordt gebruikt en dat goedwillende mensen daarvan de dupe zijn geworden. Bij twijfel over de oprechtheid van de collectant kunt u altijd contact opnemen met het kantoor van Make-A-Wish (0348-408060) of de politie in uw regio.

Make-A-Wish Nederland voert wel wervingsacties uit via huis-aan-huis-werving en straatwerving, maar onze medewerkers hebben altijd herkenbare kleding aan. Ook dragen onze medewerkers speciale ID-batches om zich te kunnen legitimeren en werkt Make-A-Wish met speciale machtigingsformulieren of een tablet om nieuwe donateurs in te schrijven. En het belangrijkste: Onze medewerkers vragen nooit om contant geld!

Op www.makeawishnederland.org kun u zien in welke plaatsen onze medewerkers actief zijn.

2-10-2015 15:20 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws