Leeuwarder nieuws

‘MindUp’ nieuwe naam Werk- en dagbesteding van GGZ Friesland

‘MindUp’ nieuwe naam Werk- en dagbesteding van GGZ Friesland

8 februari 2011 - Aan een zinvolle daginvulling wordt steeds meer waarde toegekend. GGZ Friesland gaat mee in deze ontwikkeling en heeft de dag- en werkbesteding sinds kort onder de nieuwe naam ‘MindUp’ naar buiten gebracht.


MindUp zet mensen met psychische problemen of een psychiatrische stoornis weer in hun eigen kracht. Klanten worden begeleid bij het (her)vinden van eigen mogelijkheden en het benutten van maatschappelijke kansen.

 

Divers aanbod werken en leren

MindUp biedt een zeer divers aanbod op het gebied van werken, leren en activiteiten en heeft vestigingen door de hele provincie Fryslân. Klanten kunnen er leren werken in een gestructureerde omgeving, maar ook een computercursus volgen of aan fitness doen. Voor sommige mensen is het meedoen aan activiteiten een eerste stap naar herstel. Ook daarbij wordt begeleiding geboden. Mensen die hun baan of opleiding weer willen oppakken krijgen ondersteuning bij de terugkeer daar naartoe.

 

Meer aanbod en werken met doelen

De werk- en dagbesteding gaat niet alleen verder onder een nieuwe naam. Er wordt anders gewerkt en het aanbod wordt verder uitgebreid. Ingemarit van der Wal, manager MindUp: ‘De begeleiding van onze klanten wordt duidelijker uitgezet. In aansluiting op de zorgprogrammering van GGZ Friesland zal ook bij MindUp gewerkt worden aan doelen. Bij MindUp liggen deze op het gebied van resocialisatie en re-integratie en worden in samenwerking met de klant vastgesteld. MindUp helpt mensen het beste uit hun leven te halen. Daarnaast willen we in de toekomst ons aanbod ook bij gemeenten en uwv-instanties onder de aandacht brengen.

 

Uitgebreide informatie over MindUp is te vinden op de website www.mind-up.nl

 

Tekst: persbericht GGZ Friesland 

8-2-2011 20:31 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws