Succesvol eerste jaar voor multicultureel gospelkoor All for One Leeuwarden

Leeuwarder nieuws

Succesvol eerste jaar voor multicultureel gospelkoor All for One Leeuwarden

LEEUWARDEN, januari 2012 - Het eerste bestaansjaar van stichting All for One - Multicultural Gospel Choir uit Leeuwarden is een feit. Dit multiculturele koor, uniek in Fryslân, is in januari 2011 door Afrikaanse muzikant Basile Maneka en gospeldirigent Wilco Kloosterman opgericht.


”Toen kwamen twaalf zangers/zangeressen bij elkaar voor de eerste repetitie”, aldus Kloosterman. Inmiddels is gebleken dat er genoeg animo voor is, want de groep is inmiddels gegroeid tot ruim 30 leden. Deze mensen zijn van Afrikaanse, Surinaamse, Antilliaanse en Friese afkomst. Ook een flink aantal Duitse studenten van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden hebben hun weg naar het koor gevonden.

Hiermee is het doel van het koor bereikt. Namelijk het samen brengen van zoveel mogelijk culturen en door middel van gospelmuziek met elkaar te verbinden. Met veel enthousiasme wordt wekelijks in het multifunctionele centrum in de Vrijheidswijk gerepeteerd. Ook het repertoire is multicultureel, variërend van Afrikaanse gospelsongs tot Nederlandse opwekking.

Het afgelopen jaar werd medewerking verleend aan drie kerkdiensten en een optreden tijdens een wijkfeest in MFC de Verbinding. Bezoekers hiervan waren getuige van Afrikaanse zang, opzwepende percussie, verrassende blazerspartijen en vooral het plezier in samen muziek maken.

Het jaar werd afgesloten met een concert samen met gospelkoor The Young Christian Singers in MFC het Mozaïek in de Vrijheidswijk. Dit was een groot succes, nog nooit eerder hebben zoveel mensen met verschillende culturele achtergronden tegelijk in deze zaal gezeten.

 

Het nieuwe jaar gaat All for One met veel enthousiasme tegemoet. Het repertoire breidt zich langzaam uit en nieuwe leden zijn nog steeds welkom. Zij kunnen zich aanmelden via wilcokloosterman@gmail.com.

 

Ook voor boekingen kunt u via dit mailadres contact opnemen.

Meer informatie is te vinden op www.gospelprojectbasilewilco.blogspot.com.


18-1-2012 10:31 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws