4 april Street Art Tour in Leeuwarden

Leeuwarder nieuws

4 april Street Art Tour in Leeuwarden

LEEUWARDEN, 2015 - A Guide to Leeuwarden organiseert op zaterdag 4 april een Leeuwarden Street Art Tour.  De stadswandeling begint om 15.00 uur bij de Oldehove. Er zal een Nederlandstalige en een Engelstalige groep worden gemaakt. Deze stadswandeling is ook een Free Tour, je mag aan het einde van de tour zelf bepalen wat je de tour waard vond middels een vrijwillige bijdrage.


Aanmelden kan via: www.aguidetoleeuwarden.nl/Streetarttour. Er is plaats voor maximaal 20 personen per groep.

Street Art is overal, ook in onze kleine stad zijn prachtige voorbeelden van straat kunst te vinden. Onder straatkunst vallen diverse illegaal en legaal aangebrachte kunstuitingen in de openbare ruimte. Denk daarbij aan stickers, posters, graffiti en muurschilderingen. Tijdens deze 2 uur durende stadswandeling zullen de gidsen van A Guide to Leeuwarden verschillende voorbeelden laten zien rond het centrum van Leeuwarden. Ze zullen ook een aantal voorbeelden geven van ouderwetse muurreclames.

In steden als Hamburg of Londen struikel je soms over de straat kunst. In Leeuwarden moet je er een beetje meer naar zoeken. Maar ook hier zijn hele goede artiesten en hun straat kunst verdient vaak een groter publiek. Daarom is het juist ook zo leuk om mee te lopen met een gids die je laat zien waar je moet kijken. 'Na de wandeling zul je op een andere manier door de stad lopen' belooft gids Henk Leutscher.

A Guide to Leeuwarden geeft al anderhalf jaar lang op elke zaterdag om 12 uur een Free Tour. Op tripadvisor is deze stadswandeling de best gewaardeerde attractie van Leeuwarden op basis van recensies van bezoekers. Ook worden er andere thema stadswandelingen gegeven zoals de Biertour en de Nassautour.

De meeste stadswandelingen die A Guide to Leeuwarden organiseert zijn ofwel in het Engels of in het Nederlands. Voor deze stadswandeling is geen keuze gemaakt. Er zal zowel een Nederlandstalige als een Engelstalige groep gemaakt worden. De Engelstalige groep zal worden geleid door Ier Alejandro die in Leeuwarden studeert en zelf in Dublin de nodige straatkunst heeft gemaakt.

4-4-2015 11:36 1 reacties

Reacties (1)

zag hem nu pas. Zou graag een keer deze route doen . Wanneer is het weer ? of kan ik ergens de route vinden?

Geplaatst door jeannet bijleveld op 20-4-2015 10:57
Meld als ongepast

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws