Gomarus Leeuwarden maakt magazine voor organisatie IJM

Leeuwarder nieuws

Gomarus Leeuwarden maakt magazine voor organisatie IJM

LEEUWARDEN, juni 2015 - Gomarus College Leeuwarden lanceerde vrijdag 29 mei het tijdschrift [0]58, gemaakt door (oud)leerlingen en docenten. Burgemeester van Leeuwarden, Ferd Crone, heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen. Met het tijdschrift wil de school het werk van IJM (International Justice Mission) onder de aandacht brengen en een flink bedrag voor deze mooie organisatie ophalen.


- ingezonden -

IJM is een internationale mensenrechtenorganisatie die recht biedt aan slachtoffers van gewelddadige onderdrukking, waaronder bijvoorbeeld slachtoffers van slavernij en seksuele uitbuiting. IJM komt op voor slachtoffers van onrecht. Ze vervolgen daders en laten rechtssystemen functioneren.

De naam [0]58 is een verwijzing naar de locatie van de school, Leeuwarden, maar ook een verwijzing naar Jesaja 58:6. In dat hoofdstuk roept God het volk van Israël op om werkelijk om te zien naar de verdrukten.

'Is dit niet het vasten dat Ik verkies: misdadige ketenen losmaken, de banden van het juk ontbinden, de verdrukten bevrijden, en ieder juk breken?'
- Jesaja 58:6

[0]58 is een mooi, gevarieerd tijdschrift geworden met artikelen, interviews, foto’s, recensies en nog heel veel meer.

Exemplaren van [0]58 zijn te bestellen voor €3,50 via g.botter@gomaruscollege.nl

5-6-2015 15:23 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws