Leeuwarder nieuws

Leeuwarden start praktijkexperiment voor 20 zwerfjongeren

LEEUWARDEN, 4 juni 2015 - De gemeente Leeuwarden start een praktijkexperiment voor zwerfjongeren (18-/18+). Deze groep jongeren loopt tegen een fors aantal problemen aan in de overgang van minderjarige naar volwassene, waardoor ze tussen de wal en het schip dreigen te vallen.


Het gaat om jongeren met een gecompliceerde achtergrond en met een langdurige hulpverleningsverleden. In deze overgangsfase ontstaan problemen op het gebied van wonen, ondersteuning, onderwijs en participatie en financiën. Daardoor dreigt een nog grotere uitval.

In de gemeenten Leeuwarden en Rotterdam is daarom een praktijkexperiment gestart om al werkende weg deze problemen op te lossen voor in totaal twintig jongeren. Op 28 mei vond de aftrap plaats van het experiment in Leeuwarden. Een aantal jongeren vertelde waar zij in de praktijk tegen aan lopen en gaven aan wat er volgens hen moet veranderen.

Dit moet leiden tot een lokale en landelijke structurele aanpak (Van De Straat) voor jongeren die – deels – in vergelijkbare situaties zitten. Stichting Zwerfjongeren Nederland, ZIENN, Jeugdhulp Friesland en de gemeente Leeuwarden werken gezamenlijk deze aanpak uit.

Bron: gemeente Leeuwarden

5-6-2015 10:48 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws