Klaas Kasma knalt met edele delen op paaltje van wethouder Isabelle Diks

Opinie

Klaas Kasma knalt met edele delen op paaltje van wethouder Isabelle Diks

LEEUWARDEN, 30 augustus 2012 - Mijn vrouw wilde geen kinderen meer en ze vond dat ik degene was die daarvoor kon zorgen. Ik probeerde haar uit te leggen dat ik daar nooit voor de volle 100 procent voor kon zorgen, maar ze had al een afspraak bij de chirurg voor me gemaakt. Omdat ze zoveel van me hield, zei ze, toen ik de avond na de ingreep wat ongemakkelijk en pijnlijk naast haar op de bank zat.


Paaltje

Nu schijnen de chirurgen in het MCL niet in alle gevallen goed geïnformeerd te worden voor een ingreep. Toen ik daar lag in een groene jurk met een gat op de te opereren plek, vroeg de chirurg namelijk bij binnenkomst waar ik voor kwam. Gelukkig ging hij pas aan de slag nadat ik hem haarfijn uitgelegd had dat ik al een ‘volledig gezin’ had, zoals dat in medische termen genoemd wordt, en dat mijn vrouw meer nageslacht niet wenselijk vond. Daar ben je met vrouwen nooit helemaal zeker van, bromde hij. Twee zielen, één gedachte, dacht ik vol vertrouwen. Achteraf was het hele gedoe niet nodig geweest.

Ook zonder een ingreep bij het MCL kan het je in Leeuwarden gebeuren dat het verwekken van kinderen voor altijd verleden tijd wordt. Vorige week liep ik namelijk achter mijn hond aan, die naar het Oranje Bierhuis en De Toeter wilde. Je kunt zo’n beest natuurlijk niet alleen laten lopen, dus moest ik mee, anders verdwaalt hij misschien nog. Meestal gaan we na sluitingstijd meteen naar huis, maar de hond was nog niet moe en dus besloot ik via de Minnemastraat terug te lopen. En voor alle vrouwen met een kinderwens komt nu de waarschuwing: in de Minnemastraat staat het paaltje van Isabelle! En dit paaltje kan een man onvruchtbaar maken. Ik zou het die avond zijn geworden als ik door de ingreep in het MCL het al niet geweest was.

In volle vaart, voor zover de genuttigde biertjes mij dat toelieten, botste ik tegen een paaltje aan dat zomaar ineens midden op de straat stond. Omdat de hond doorliep, werd ik half over het paaltje heen getrokken, waarbij mijn, voor mij toch nog steeds, edele delen zo’n beetje verpletterd werden.

 

Klaas Kasma, voorheen eigenaar van restaurant Piet Paaltjens

 

Foto: gemeentearchief

 

Hoe dit afloopt? Meer in Stadsblad Liwwadders, dat volgende week huis aan huis verschijnt in Leeuwarden

30-8-2012 09:37 3 reacties

Reacties (3)

Paaltje zoekt Paaltje! Dat je daar als wandelaar tegen aanloopt, dan moet je wel heel erg dronken zijn geweest!Het paaltje is ook bedoelt tegen overlast van erg hard rijdende auto's in het smalle straatje en laat genoeg ruimte over voor wandelaars en fietsers, mits nuchter, blijkt wel! Sinds het paaltje er staat, kunnen kinderen van bewoners redelijk veilig buiten spelen, wat voorheen niet kon, en dat is ook iets waard, lijkt mij!
Het plaatsen van het paaltje is voortgekomen uit de wensen van de VVE's en huurders van de Minnemastraat. Zo ook de paaltjes voor ons complex vanwege overlast. Beste Klaas Kasma ga eens kijken wanneer je nuchter bent hoe klein dat paaltje is t.o.v. de ruimte er om heen! Dit paaltje is rood-wit en niet blauw zoals die van jou,nu! Volg je hond en je kunt veilig opstakels ontwijken, zou ik zeggen!Zelfs met een borrel op!
P.J. Zijlstra
Voorzitter VvE Minnemstraat

Geplaatst door Peter J. Zijlstra op 31-8-2012 09:30
Meld als ongepast

Geachte heer Zijlstra,

De schrijfsels van Klaas Kasma zijn in een columnvorm vooral ook vermakelijk bedoeld. De belevenissen zijn derhalve niet per definitie historisch juist. Lees ook het vervolg in Stadsblad Liwwadders.

met vriendelijke groet,

redactie Hallo Leeuwarden

Geplaatst door Redactie Hallo Leeuwarden op 31-8-2012 09:51
Meld als ongepast

@P.J. Zijlstra:
Daar zijn speelplaatsen voor. De straat is voor mobiliteit: auto's, fietsen, brommers, motoren, etc. Het is de omgekeerde wereld!

Geplaatst door John op 2-10-2012 17:08
Meld als ongepast

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Opinie

Meer Opinie