Opinie

Gert-Jaap van Ulzen: Leeuwarden Fossielvrij? Een dure prietpraat ambitie

LEEUWARDEN, 27 juni - Gert-Jaap van Ulzen - Ik weet niet of het iemand is opgevallen maar ‘Leeuwarden fossielvrij in 2020′ lijkt een stille dood te zijn gestorven. Ik heb dat zelf altijd opgevat als het virtuele einde voor de verantwoordelijk wethouder, in zoverre is het opgeven van deze onmogelijke ambitie jammer. Minder fossielen op zichzelf hoeft niet per definitie verkeerd te zijn.


Met name de duurzame fracties in de Leeuwarder Raad hebben geen flauw benul waar het over gaat. Om het hardst schreeuwen de fracties van GroenLinks & D66 (maar ook de PvdA & Christen Unie) om oplossingen. Maar voor welk probleem?

De kosten van Leeuwarden fossielvrij in 2020 zijn becijferd (De Groene Rekenkamer, in opdracht VVD Leeuwarden, PDF - redactie) op een bedrag tussen de €800 miljoen en slordige €1,2 miljard, ruim €25.000 per Leeuwarder gezin. Wanneer je als gemeente Leeuwarden een slordige €15 miljoen moet bezuinigen in verband met de decentralisaties, zie ik hier riante mogelijkheden. Er zit in het stadskantoor een hele vleugel, waarvan wij de resultaten niet zullen gaan missen.


Hele artikel, lees verder ............

27-6-2014 13:03 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Opinie

Meer Opinie