Euro is splijtzwam voor Europese Mienskip

Opinie

Euro is splijtzwam voor Europese Mienskip

LEEUWARDEN, 29 januari 2015 - "Wat is het een ongelofelijke klerezooi met die euro", zegt Martin Visser in De Telegraaf. "Het spijt me zeer dat ik me zo ondiplomatiek uitlaat. Maar de hoogspanning die in de eurozone is ontstaan door de controversiële stimuleringsactie van de Europese Centrale Bank (ECB) en door de verkiezingen in Griekenland toont maar weer eens aan wat een wanproduct die gezamenlijke munt is".


De Telegraaf-columnist heeft al enige tijd, ook op zijn weblog te lezen, grote zorgen over de toekomst van onze muntunie.

Mienskip
Hij ziet weinig Mienskip: "Zowel door het optreden van de ECB als door de opstelling van de nieuwe Griekse regering is het wij-zij-denken weer helemaal terug. Wat nou Europese gedachte? Wat nou gezamenlijk optrekken? De centrale bank steunt Zuid-Europa en dat vinden wij in Noord-Europa fout. De Grieken willen hun geld niet terugbetalen en dat pikken wij in het noorden niet."

Voor de hele column, lees verder ......

29-1-2015 16:58 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Opinie

Meer Opinie