Afscheid van Rienk Onsman als actieve voetballer

Sport

Afscheid van Rienk Onsman als actieve voetballer

Woensdag26 mei 2010 speelde Friesland 5 (veld) de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen het goed voetballende Heerenveen 7. De wedstrijd stond vooral in het teken van het feestelijke afscheid van Rienk Onsman als actieve voetballer.


Hij was voor deze gelegenheid onder valse voorwendselen naar het Friesland complex gelokt.

Licht geblesseerd begon de oud Cambuur- en Lvv Friesland-speler als wissel, maar al snel moest hij in de eerste helft invallen i.v.m. drie “uitvallers”. De spelers van Friesland 5 zijn namelijk aan het einde van het seizoen nogal gevoelig voor blessures, vandaar. Rienk kwam in het veld en haalde de pauze met gemak op routine. De tussenstand was op dat moment 1-0 in het voordeel van Friesland.De pauze vond, bij hoge uitzondering, plaats in de kantine, waar Rienk direct gezelschap kreeg van zijn kinderen en kleinkinderen. Onder het genot van het gebruikelijke kopje thee, waren alle voetballers en supporters getuige van een korte toespraak van leider Uco Bauer. Uiteraard werd Rienk hierbij in het zonnetje gezet en bedankt voor zijn jarenlange inzet voor Friesland, zowel binnen als buiten het veld.

Van het team kreeg Rienk een ingelijst Friesland shirt met zijn naam en rugnummer en van het bestuur een prachtig bloemstuk uit handen van voorzitter Jolle Betten.  Tot slot kreeg hij een boek, waar hij al jarenlang naar op zoek was. Dit boek, ”Voetbal in het Noorden”,  was geschreven door oud- Friesland voorzitter Jurjen Gerben Greben. Het maakt dus vanaf nu deel uit van Rienks “Friesland archief”. Rienk kreeg dit bijzondere cadeau van Aly Postma en haar man Jan Dijkstra. Aly is werkzaam bij de KNVB, waar Rienk dit boek ooit had mogen aanschouwen.

Na de pauze mocht Rienk zich douchen, terwijl de rest weer ging voetballen. De tweede helft  leverde aan beide kanten de nodige doelrijpe kansen op. Heerenveen wist hiervan een te verzilveren, waarmee de eindstand op 1-1 kwam. Toen scheidrechter Gerard Poiesz het eindsignaal van deze sportieve wedstrijd floot, kon iedereen terugkijken op een zeer geslaagde voetbalavond.


Bron tekst en foto: Lvv Friesland

 

 

 

 

28-5-2010 16:04 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Sport

Meer Sport