[UPDATE] Leeuwarder tennis clash in Kampen, Sander Arends wint toernooi

Sport

[UPDATE] Leeuwarder tennis clash in Kampen, Sander Arends wint toernooi

Aan de benedenloop van rivier de IJssel ligt Hanzestad Kampen. De Overijsselse plaats waar dit seizoen het opentoernooi tennis wordt afgesloten. De twee meest succesvolle Friese tennissers van dit moment, TV De Bontekoe lid Sander Arends en Elroy Middendorp van TV De Molen (die volgend seizoen bij TV Nijlân competitie gaat spelen in het eerste zondag team gemengd dat tweede klas speelt) hadden zich ook ingeschreven.


Sander Arends speelde dit seizoen al dertien tennistoernooien, waarvan hij er twaalf wist te winnen. Elroy Middendorp is de regerend Fries kampioen en stormde afgelopen weken op een 89ste plaats de top 100 binnen van de nationale ranglijst. Middendorp was de enige ook, die Arends dit seizoen in de HE3 een nederlaag had bezorgd. Het lot bepaalde, dat beide Leeuwarders elkaar jammer genoeg al in de kwart finale konden treffen wat ook gebeurde. In een tweeëndertig schema, wist Sander Arends zich daarvoor eenvoudig te plaatsen. Elroy Middendorp plaatste zich door eerst een driesetter te spelen, om daarna met 7-5 en 6-2 van de plaatselijke favoriet Arjen Kale te winnen.

In de eerste set speelden beide Leeuwarders voorzichtig, waarbij fantastische rally’s werden afgewisseld met evenveel persoonlijke fouten. Uiteindelijk wist Middendorp de set met 6-4 naar zich toe te trekken. De tweede set ging tot 4-4 gelijk op, waarna de Fries kampioen Sander Arends brak en voor de set- en dus de partijwinst mocht serveren. Arends wankelde, maar liet op dat moment zien dat hij niet voor niets twaalf toernooien op zijn naam heeft staan en op een 68ste plaats staat op de nationale ranglijst. Arends bleef ijzig kalm en brak terug tot 5-5. Beide spelers behielden daarna hun service waarna een tiebreak de beslissing moest brengen. Daarin hingen beide spelers als aan een touwtje aan elkaar tot 6-6, waarna Arends de beslissende twee punten pakte en de tweede set binnensleepte. Een derde set moest de beslissing brengen. Na 1-1 in de derde set was het gedaan met een zwaar teleurgestelde Middendorp die de partij in handen had, maar daarna helemaal uit handen zag glippen. De 19 jarige Arends speelde de wedstrijd daarna op routine uit (4-6, 7-6 en 6-1). In de halve finale had Sander Arends meer moeite dan verwacht met zijn tegenstander. In een grillige partij won hij 6-1, 1-6 en 6-1.

 

Winst in finale

Tegenstander in de finale was de nr. twee geplaatste Sten Weingärtner, die competitie eerste klas gemengd op zondag speelt voor Alkmaar. Het werd een zware driesetter voor Sander Arends die de eerste set verloor met 4-6. Maar ook nu liet Arends zien wie er de onbetwiste nr. één is in de heren enkel drie (HE3) categorie. In de tweede en derde set liet de Leeuwarder zijn goede vorm zien door met 6-1 en 6-2 beide sets te winnen. In Kampen boekte Sander Arends zijn dertiende toernooi overwinning van dit seizoen.


De winnaar van het Tamek toernooi in Kampen mocht een cheque van € 750, - in ontvangst nemen. Een bekroning op een wel heel succesvol seizoen van de Leeuwarder.

In de HD moest Sander Arends met zijn dubbelpartner Elroy Middendorp na een zware drie setter (6-4, 4-6 en 2-6) genoegen nemen met de tweede plaats.

Marlies Huurman in finale
Leeuwarder succes in Kampen was er ook in de dames enkel drie (DE3). Marlies Huurman van TC Nijlân plaatste zich voor de halve finale. Ook oud TC Nijlân lid Floor Snoeijing, zij woont tegenwoordig nabij Kampen, sloeg zich naar de halve finale. Snoeijing moest haar meerdere erkennen (6-2 en 6-2) tegen de als eerste geplaatste Tamara Mol van tennisclub ALTA uit Amersfoort. Marlies Huurman won haar partij tegen Myrthe Mooi en plaatste zich wel voor de finale. Zij verloor in een tiebreak de eerste set, maar trok daarna de partij naar zich toe door de twee volgende sets met 6-0 en 6-4 te winnen. In de finale moest ook Marlies Huurman het hoofd buigen voor Tamara Mol. Met de 6-2 en 6-0 winst schreef Mol het Tamek Open op haar naam. In de dames dubbel werden Huurman/Snoeijing tweede.

Open tennistoernooi Bolsward
Het open BKBtoernooi in Bolsward had afgelopen week stevige concurrentie van de diverse clubkampioenschappen die deze -en volgende week ook worden gehouden. Leeuwarder succes was er voor TV De Molen lid Alwin Huizinga die de heren dubbel 17+ wist te winnen samen met Wilco van der Lecq van TV Wesp uit Sexbierum, de plaats waar Huizinga volgend seizoen ook heren competitie gaat spelen. In de gemengd dubbel 4 17+ moest Huizinga genoegen nemen met de tweede plaats.

 Bron tekst en foto: Mercurius tekst tv

4-9-2010 12:11 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Sport

Meer Sport