Dennis Hageman wint Nationaal Ranglijst Toernooi in Groningen

Sport

Dennis Hageman wint Nationaal Ranglijst Toernooi in Groningen

LEEUWARDEN, 22 augustus 2011 - Dennis Hageman heeft het prestigieuze *Nationaal Ranglijst Toernooi (NRT) op het tennispark van Cream Crackers in Groningen gewonnen.


In een 32 schema had het TC Nijlân lid in de eerste en tweede ronde geen enkel mededogen met zijn tegenstanders Hilberts (6-1 en 6-1) en Sanchez (6-2 en 6-2). In de kwartfinale tegen de Groninger Jan Noorda moest Hageman voor het eerst een set inleveren maar won de wedstrijd met 6-1, 4-6, 6-4. De beloning was een plaats in de halve finale tegen Floyd van Houwelingen.

 

Houwelingen had zich via een kwalificatie ronde geplaatst voor het hoofdtoernooi en speelt voor tennisvereniging De Kegel in Amstelveen. Hageman liet er tegen Houwelingen zaterdag geen gras over groeien. Na een break in de eerste game, walste de in Mantgum wonende Nijlân-speler over zijn tegenstander heen en won de eerste set eenvoudig met 6-2. Ook in de tweede set was Hageman na een break heer en meester en dicteerde de wedstrijd volledig. Na de 6-1 winst in de tweede set plaatste de Nijlân speler zich daarmee eenvoudig voor de finale tegen de als eerste geplaatste Nick Blauw.

 

Blauw, die afgelopen zomer voor TC Het Grootslag in Grootebroek 3e klas zondag competitie speelde en daar kampioen werd, moest in de halve finale alle zeilen bijzetten om niet van zijn tegenstander Wezeman te verliezen, 6-7, 6-1 en 6-4. Het publiek ging er zondagmiddag nog eens goed voor zitten, maar kreeg een uiterst eenzijdige finale te zien. Dennis Hageman was in bloedvorm en had geen enkel medelijden met zijn opponent die de ballen links en rechts aan zich voorbij zag vliegen. In straight sets denderde Hageman over zijn tegenstander heen, die pas na acht gespeelde games zijn eerste game mocht binnenslepen. ‘Leeuwarder’ Dennis Hageman voltrok het vonnis bij een stand van 0-6 en 2-5 15-40 , toen Blauw de handdoek gooide en een dubbele fout sloeg. Blauw won wel de finale in de HD1 met Job Stijkel.

 

Bij de DE1 werden Tessa van der Ploeg (LTV De Bontekoe en inmiddels de nr. elf van Nederland in de leeftijd tot 14 jaar), Sarah Jellema (TC Nijlân) en Marisca uit oude Groeneveld (volgend seizoen lid LTV De Bontekoe) in de 1e ronde uitgeschakeld. In de DE3 was de als eerste geplaatste Ilse Huiskes te sterk voor Tessa van der Ploeg.

 

Op de foto: Dennis Hageman

Bron: Mercurius tekst TV

22-8-2011 10:01 1 reacties

Reacties (1)

Hallo,dennis wy hebben elkaar,ontmoetby ltc emmen
26 mei2012.Daarna 27 mei 2012
in emmen.De klik tussen ons is er.Kunnen wy elkaar niet
ontmoeten.Ik tennis ook op
hoog niveau.tel.0591-224466
tel.06-10558679

Geplaatst door harry.luichjenbroer op 26-5-2012 22:49
Meld als ongepast

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Sport

Meer Sport