Shooting guard Brandon Rozzell (22) versterkt Lasaulec Aris

Sport

Shooting guard Brandon Rozzell (22) versterkt Lasaulec Aris

LEEUWARDEN, 11 februari 2012 - Aris heeft zich vlak voor het verstrijken van de transferdeadline versterkt met Brandon Rozzell. Rozzell is een 1.90 lange shooting guard, die ook op de small forwardpositie goed uit de voeten kan.


Rozzel speelde in zijn collegeperiode bij Virginia Commonwealth University, ook wel bekend als VCU. Dit team baarde vorig seizoen opzien door tijdens het NCAA-tournament verrassend de Final 4 te halen. VCU versloeg in dit toernooi o.a. Georgetown, Purdue en het grote Kansas, voordat het door Butler in de halve finale werd uitgeschakeld.

 

Rozzel scoorde gemiddeld over het hele seizoen 12 punten per wedstrijd en is een heuse driepuntspecialist. In de vier gewonnen wedstrijden in het NCAA-tournament maakt hij 16 punten per wedstrijd. Na zijn collegetijd ging hij naar het aan Los Angeles Lakers gelieerde NBDL team Los Angeles Defenders. Daar vertrok hij na enkele weken om in de ABA te gaan spelen voor Richmond Elite. Rozzell is wedstrijdfit en zal dinsdag in Nederland aankomen. Hij zal, indien zijn werkvergunning tijdig gereed is, donderdag zijn debuut maken tijdens de uitwedstrijd in Rotterdam.

Een van de redenen van het contracteren van Rozzell is gelegen in het feit dat Gerad Punch voorlopig nog niet zal terug keren bij de selectie. De guard is vanwege prive-redenen de eerstkomende tijd afwezig. Hoe lang dit exact duurt, is bij de clubleiding niet bekend. Omdat de club met het oog op de play-offs sportieve ambities heeft en de transferperiode deze week afloopt, is er op korte termijn voor versterking van de selectie gekozen.
 

Bron: Lasaulec Aris

12-2-2012 13:49 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Sport

Meer Sport