Lasaulec Aris voor derde keer onderuit tegen Eiffel Towers

Sport

Lasaulec Aris voor derde keer onderuit tegen Eiffel Towers

LEEUWARDEN, 3 maart 2012 - LEEUWARDEN, 3 maart 2012 - Zaterdagvond kwam Eiffel Towers naar het Kalverdijkje. De eerste wedstrijd van Lasaulec Aris dit seizoen tegen de Bossenaren werd thuis met een puntje verschil (77-78) verloren. In Den Bosch ging Aris kansloos met 108-69 ten onder.


Met nog zeven competitiewedstrijden te gaan staan de Leeuwarder eredivisie basketballers van Lasaulec Aris op een teleurstellende zesde plaats met achttien punten uit eenentwintig wedstrijden. Alleen het op een vijfde plaats staande Zwolle is nog binnen bereik van het team van trainer Erik Braal.

Lasaulec Aris verloor ook zijn derde wedstrijd van dit seizoen tegen Eiffel Towers Den Bosch. Nog onder de aan zijn enkel geblesseerde Calvin Chitwood, hij gaat dinsdag voor een second opinion naar het VU in Amsterdam, konden de Leeuwarders tot de rust Den Bosch nog bijbenen. Daarna ging het echter volledig mis met de Leeuwarder basketballers. Coach Erik Braal: “We speelden driekwarten goed, maar daarna viel het team volledig uit elkaar”.

De eerste helft verliep nog naar wens en Aris stond op een kleine voorsprong van 39-37 bij rust, nadat het zelfs even met 34-26 had voorgestaan.

In het derde kwart zette Den Bosch even een tandje bij en glipte de wedstrijd Aris volledig uit handen. De eerste zes minuten van het derde kwart scoorde de ploeg slechts zes punten in zes minuten en kwam met 45-49 achter. Het verschil liep snel op tot vijftien punten in het voordeel van de Bossenaren. Een buzzerbeater van nieuwkomer Rozzell Brandon, die overigens een onzichtbare rol speelde bij de Leeuwarders en na twee keer balverlies binnen een minuut in het tweede kwart naar de kant werd gehaald, bracht het verschil met nog een kwart te spelen op 57-60.

Het laatste kwart was slechts een formaliteit en Aris was het spoor volledig bijster. Den Bosch domineerde de wedstrijd daarna volledig en gaf de voorsprong niet meer uit handen, terwijl Lasaulec Aris onmachtig bleek om het tij alsnog te keren. Erik Braal: “Het derde kwart begon al met een gebrek aan concentratie. Den Bosch gaf meer druk en wij vielen daarna volledig uit elkaar. In deze fase van de competitie is dat niet best”. Eindstand 86-71 in het voordeel van Den Bosch, dat speelde zonder Peter van Paassen, Ivan  Filipan en Mike Schilder.

Op dertien maart spelen de Leeuwarder basketballers in en tegen Weert.

Topscoorder bij de Leeuwarders was Lance Jeter met 18 pnt. Mark Sanchez scoorde er 14 en was goed voor 12 rebounds. Kwartstanden: 21-18, 18-19, 18-23 en 14-26.

foto: Aris speler Brandon Rozzell

Bron: Mercurius tekst TV

www.lasaulec-aris.nl

4-3-2012 11:24 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Sport

Meer Sport