Sport

SC Cambuur komt binnenkort met concrete plannen nieuw stadion

SC Cambuur komt binnenkort met concrete plannen nieuw stadion

LEEUWARDEN, 14 september 2012 - SC Cambuur wil binnenkort plannen presenteren voor de bouw van een nieuw stadion in samenwerking met andere partijen, meldt de Kern van Cambuur op haar website. Nieuwbouw is noodzakelijk voor de toekomst van de club aldus Ype Smid, voorzitter van de raad van commissarissen.


Tegen Kern van Cambuur zei Smid: 'Het is één van de speerpunten om als club financieel stabiel te worden. We hopen binnen nu en 14 dagen naar buiten te treden met concrete plannen'.

In een update begin juni over de stand van zaken bij SC Cambuur ging Smid uitvoerig in op verbouw van huidige stadion of nieuwbouw: “Voor de continuïteit van de voetbalclub SC Cambuur is het absoluut noodzakelijk dat er binnen drie tot vijf jaar een geheel nieuw  of sterk verbeterd stadion staat. Op termijn moet de begroting langzaam omhoog naar circa 8 miljoen. Alle onderzoeken wijzen uit dat dit gezien ons achterland moet kunnen. Qua achterland is bijvoorbeeld een club als Heracles Almelo vergelijkbaar. Naast de financiële behoefte is er ook een noodzaak op basis van veiligheid/veroudering tribunes (Zuid/Oost). Hoewel op basis van de historische grond de huidige locatie onze voorkeur heeft, moeten we voor de haalbaarheid ook een nieuw stadion op een nieuwe plek niet uitsluiten. Een nieuw stadion kan alleen gebouwd worden met financiële middelen uit de zakelijke markt waardoor de commerciële mogelijkheden van een nieuw stadion optimaal benut moeten worden. Een compleet nieuw stadion ligt dus meer in de lijn van de logica. Uit diverse onderzoeken blijkt dat in alle opzichten, de locatie WTC/ex-Philips  als beste naar voren is gekomen. Een stadion met capaciteit  van 12.000 (uitlopend naar 15.000) is hier goed realiseerbaar. Dit is ook de beoogde locatie voor een nieuwe ijshal. De noodzaak voor een nieuwe ijshal is zelfs om technische redenen een zeer acute zaak geworden. Het WTC neemt het initiatief om voor het totale WTC/Expo terrein met een masterplan/indeling te komen waarin beide complexen worden meegenomen.”


 

14-9-2012 12:26 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Sport

Meer Sport