Sport

Cambuur wint verdiend van Heerenveen, sensationele start derby

Cambuur wint verdiend van Heerenveen, sensationele start derby

LEEUWARDEN, 15 februari 2015 - De wedstrijd van SC Cambuur in Leeuwarden tegen SC Heerenveen kende een senstationele start. Binnen acht minuten was de stand 2 - 1 in het voordeel van de Leeuwarders. Dat was ook de eindstand en de eerste overwinning van Cambuur in 2015.


Binnen een minuut lag de bal achter de Heerenveenveen goalie. Mikhail Rosheuvel passeerde twee man en gaf de bal op maat op Sander van de Streek, die de bal vanuit de lucht in schoot. Het stadion ontplofte. Cambuur bleef druk zetten en speelde op de aanval. Het was dan ook een enorme domper dat Luciano Slagveer vanuit het niets 1 - 1 kon maken. Heerenveen was tot dan nog niet gevaarlijk geweest.
Het was Cambuur dat heerste. Cambuur kreeg binnen een minuut loon naar werken. Van de Streek maakte met een beheerste schuiver vanaf 20 meter zijn tweede doelpunt en zette Cambuur op 2 - 1.

In het verdere verloop van de eerste helft kwam Heerenveen niet onder de druk van Cambuur uit. Ook de wissel van Simon Thern voor Ajax-huurling Lerin Duarte bracht daar geen verandering in.
Cambuur had zelfs recht op een penalty, maar scheidsrechter Björn Kuiper wenste de handsbal van Kenneth Otigba niet te bestraffen.

De tweede helft gaf een rommelige maar uiterst spannende wedstrijd te zien. Opgelegde kansen waren er voor Furdjel Narsingh die vrij voor de Heerenveen-keeper verscheen maar de bal net naast schoot.
Invaller Henk Veerman net in het veld gekomen voor Sam Larsson, die met een hamstringblessure uitviel, kreeg direct een grote kans. Zijn inzet ging naast het doel.

De dolgelukkige Cambuur-trainer Henk de Jong zei na afloop: "ik ben superblij voor de jongens en voor het publiek, hier doe je het voor".

De winst op de aartsrivaal bezorgt Cambuur drie belangrijke punten, dat nu  met 30 punten op de 9e plaats staat.

Opstelling Cambuur : Nienhuis, Droste, Reijnen, Bijker, Vytas, El Makrini (Dijkstra), Van de Streek, Bakker, Rosheuvel, Barto, Narsingh (Hemmen).

meer info
- www.cambuur.nl
- twitter #camhee
- Interviews Van de Streek, De Jong en Lodeweges via NOS

15-2-2015 15:32 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Sport

Meer Sport