Sport

Waterpolo dames Orca knokken zich langs Swol

LEEUWARDEN, 16 februari 2015 - Afgelopen zaterdag speelden de dames van Orca in Zwolle tegen Swol 1894. Beide ploegen troffen elkaar dit seizoen nog niet. Het was dan ook voor beide teams even afwachten hoe er gespeeld zou gaan worden.


De 1e periode was duidelijk voor Swol. De stevige press van Swol zorgde er voor dat Orca nauwelijks gevaarlijk kon worden. Swol zat daarin tegen meteen goed in het spel en wist de voorsprong te forceren. Door meteen uit te lopen naar 2-0 was het voor de Leeuwarder dames duidelijk dat het een hele klus zou worden hier een goed resultaat te behalen. 10 seconden voor het eind van de 1e periode wist Orca de aansluiting te vinden door een “steal” om te toveren in een goal.

De 2e periode gaf het zelfde spelbeeld. Swol de betere ploeg. En Orca dat ploeterde tegen de hechte defensie van Swol en tegen zichzelf. Duidelijk werd dat de Orca dames het over een andere boeg moesten gaan gooien. Dit zorgde ervoor dat het spel er niet beter op werd. Duidelijk zoekend naar de juiste manier om Swol te bestrijden kreeg Orca geen grip op de wedstrijd. Swol liep uit naar 5-3. Het was voor Orca weer vlak voor het verstrijken van de periode dat een vlammend schot voor de aansluiting zorgde. Halverwege was het 5-4 voor Swol.

Orca begon beter aan de 3e periode. Orca scoorde vrij snel de 5-5 en 5-6. Hierdoor had Orca eindelijk het gewenste “heft in handen.” Duidelijk was dat Swol even aangeslagen was. En de Leeuwarder dames maakten hier meteen gebruik van. Na een formidabele zwemactie was het Rebecca Jansen die alleen voor goal niet faalde en de 5-7 maakte. Dit zorgde voor vertrouwen bij Orca.
Aan het einde van de 3e periode leidden de Orca dames met 7-9.
Orca wist dat het nu niet moest verslappen en knalde er de 4e periode vol in. Met goede afstand schoten werd er uitgelopen tot 9-12. En een razendsnelle counter door het midden van het bad wist de eindstand op 9-13 te bepalen.

Een ruime score die ietwat geflatteerd het spelbeeld weergeeft. Orca moest tot het gaatje gaan om een goed resultaat mee naar huis te nemen.

www.zvorca.nl

16-2-2015 10:03 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Sport

Meer Sport