Ereplaatsen karateclub Iryoku op Ommelander Cup

Sport

Ereplaatsen karateclub Iryoku op Ommelander Cup

LEEUWARDEN, 2 februari 2015 - Karatevereniging Iryoku uit Leeuwarden/Stiens heeft zaterdag 31 januari vier prijzen behaald op de Ommelander Cup in Delfzijl. De ereplaatsen werden bemachtigd door Jorn Cuperus (11) uit Leeuwarden, Sido de Haan (11) uit Berlikum en Hallumer Adze Swart (10).


- ingezonden -

Dubbel prijs voor Cuperus
Cuperus was succesvol op beide onderdelen van het toernooi: kata (loopvormen) en kumite (vrije gevecht). Bij kata wist hij met een fraaie puntenscore de eerste plek te veroveren, vlak voor clubgenoot De Haan die met het zilver naar huis ging. Later op de dag knokte Cuperus zich naar de tweede plaats op het kumite-onderdeel.

Swart pakt brons bij debuut
Ook Swart kan terugkijken op een uitstekend toernooi. De tienjarige pupil van Iryoku uit Hallum, die zijn debuut maakte op de wedstrijdmat, moest bij kumite aantreden in een poule met twaalfjarige jongens. Swart hield zich knap staande in de gewaagde groep en veroverde het brons.

Karatevereniging Iryoku
Karatevereniging Iryoku (wilskracht) is dé karatevereniging in Leeuwarden waar al meer dan twintig jaar het Kyokushin Karate van Masutatsu Oyama wordt onderwezen. Gilbert Cleveringa (secretaris/penningmeester, 5e dan) en Arend Mud (voorzitter, 2e dan) zijn de oprichters. Iryoku heeft vijf scholen in Friesland, vier in Leeuwarden en één in Stiens.

(Shin)Kyokushin Karate
(Shin)Kyokushin Karate is full-contactkarate. De Japanse naam betekent vrij vertaald ‘de weg van de uiterste waarheid’. (Shin)Kyokushin Karate is een manier om jezelf te overwinnen en te ontdekken. Discipline, respect en wilskracht staan voorop. Naast fysieke ontwikkeling en het komen tot technische perfectie gaat het om het ontwikkelen van de geest. Wereldwijd beoefenen ongeveer vier miljoen mensen het (Shin)Kyokushin Karate.


Foto: Jorn Cuperus (links), Adze Swart (midden) en Sido de Haan (rechts) met de begeleiding van Karatevereniging Iryoku.

Karatevereniging Iryoku
www.karateleeuwarden.nl
www.facebook.com/iryoku.karate

 


 

2-2-2015 09:22 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Sport

Meer Sport