Sport

Waterpolo dames Orca verliezen Friese derby, heren ten onder tegen titelkandidaat

LEEUWARDEN, 24 februari 2015 - Afgelopen zaterdag speelden de dames van Orca thuis tegen de dames van SGHA uit Heerenveen. De Friese derby tussen de 2 beste ploegen uit het Noorden. De waterpolo heren van Orca Leeuwarden verloren afgelopen zaterdag in eigen huis van Twente, de nummer 2 van de competitie.


Dames

Met prestige op het spel starten beide teams aan de wedstrijd. De Leeuwarder formatie begon uitstekend aan de wedstrijd. Een sterke midvoor actie van Stefanie Vossenberg opende de score. SGHA weet in de 1e periode nog op gelijke stand te komen, Beide ploegen zijn tot dan toe in evenwicht.
In de 2e periode speelt Orca zeer sterk. De Orca dames weten uit te lopen tot 3-1 en zijn volledig in de wedstrijd. Hierna verliest Orca de grip op de wedstrijd. Aanvallend komen de dames niet in hun spel en SGHA neemt de wedstrijd over. Halverwege leidt SGHA met 3-4.

In de 2e helft van de wedstrijd komt Orca niet meer in de wedstrijd. Het aanvalsplan kwam niet goed tot uiting. En de schoten van afstand raakten vooral paal en lat. Na de 3e periode keken de dames tegen een 5-8 achterstand aan.

In de 4e periode was het vooral worstelen in de aanval voor Orca. Tactisch was de uitvoering zeer slecht. Hierdoor konden de dames geen vuist maken. In de laatste periode kwam Orca ook niet meer tot scoren.

Eindstand 5-10 voor SGHA


Heren
In een wedstrijd waarin de Leeuwarders twee gezichten toonden werd het 6-10 voor de ploeg uit Hengelo, die in een heftige titelstrijd zijn verwikkeld met SGHA uit Heerenveen.

Orca leek onder de indruk van het snelle spel van de Twentenaren want voor de wedstrijd goed en wel los was stond het al 0-4 voor de gasten en liep Orca voor de zoveelste keer dit seizoen in de 1e periode alweer achter de feiten aan.
Een donderspeech van trainen/coach Jurjen Holwerda was noodzakelijk om de heren aan het poloën te krijgen; de tweede en derde periode waren zelfs voor de Leeuwarders.

Toch was Twente na vier keer zeven minuten spekkoper. Aan het begin van de vierde periode kreeg de thuisploeg een strafworp bij een stand van 6-7. Deze werd gemist en de moed leek Orca in de schoenen te zakken. Twente profiteerde gretig en kwam er met name in de counter keer op keer gevaarlijk uit.
Orca kreeg nog enkele kleine kansjes maar de bal wilde er niet meer in.
Komen weekend spelen de heren uit in Groningen tegen de nummer laatst, de Walvisch.

Doelpunten Orca: Jeroen Wouters(2x), Dennis van der Veldt, Frank Pol, Timon Boersma en Rik van Lohuizen(allen 1x).


www.zvorca.nl

24-2-2015 10:55 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Sport

Meer Sport