Sport

Belangrijke overwinning van Cambuur op Heracles

Belangrijke overwinning van Cambuur op Heracles

LEEUWARDEN, 28 februari 2015 - Cambuur heeft vanavond in eigen huis een zeer belangrijke overwinning behaald. Tegen Heracles, de nummer 16, werd verdiend met 1 - 0 gewonnen. Cambuur verzuimde de wedstrijd tegen het povere Heracles in de eerste helft te beslissen. Daardoor bleef de wedstrijd tot de laatste minuut spannend.


Cambuur kwam explosief uit de startblokken. In de 11de minuut werd een schot van Lucas Bijker gered door Heracles-keeper Bram Castro. Uit de daarop volgende corner schoot Sander van de Streek tegen de paal. Cambuur heerste. De volgende net-niet-goal kwam van de doorgebroken Narsingh , Castro bokste de bal weg. Drie minuten later was het raak. Na een steekbal van Reijnen kon de doorgelopen Van de Streek uithalen en Cambuur op 1 - 0 voorsprong zetten.

Op een kwart van de wedstrijd moesten Sinan Bytyqi en Mohamed El Makrini geblesseerd het veld verlaten. Ze werden vervangen door Daniel de Ridder en Mart Dijkstra.

Na een half uur spelen kreeg Heracles de eerste en enige kans in de eerste helft. Het schot van Bruns ging hoog over.

Erik Bakker liet even later de kans op 2-0 liggen, hij schoot naast. Een minuut later kopte Van de Streek in de handen van Castro. Kort voor rust was Van de Streek opnieuw dichtbij een doelpunt, maar hij schoot de bal net over.

Cambuur begon slordig aan de tweede helft. Er was veel balverlies. Keeper Nienhuis behoedde Cambuur voor een tegendoelpunt toen Linssen de bal bij de tweede paal op doel kopte.
Bijna kwam Cambuur op 2-0 toen de ingevallen Cziommer dichtbij een eigen doelpunt was. Zijn kopbal ging maar net naast. Diezelfde Cziommer verraste even later Nienhuis met een venijnig schot.

Ook Cambuur kreeg weer kansen via Bakker en De Ridder. Een kwartier voor tijd werd Narsingh vervangen door Barto.

De spanning nam in de slotfase toe. Het spelpeil zakte naar een bedroevend niveau maar Cambuur liet de winst niet uit handen glippen.

Met nog 9 wedstrijden te gaan heeft Cambuur met 12 punten een ruime voorsprong genomen op Heracles.

Meer info:
- www.cambuur.nl
- twitterverslag #camher

28-2-2015 22:41 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Sport

Meer Sport