Sport

Waterpolo dames en heren Orca laten allebei punten liggen

LEEUWARDEN, 9 februari 2015 - Afgelopen zaterdag speelden de dames van Orca de verre uitwedstrijd in Oldenzaal tegen OZPC. Op voorhand een zware dobber. De waterpoloheren van Orca Leeuwarden hebben zondag in Aalten gelijk gespeeld tegen Livo. In een spannende wedstrijd met twee gezichten werd het 10-10.


Dames
De Orca dames begonnen uiterst slap aan de wedstrijd. De aanval liep niet omdat er veel slordige passes waren. En de aansluiting was niet goed. OZPC daarin tegen knalde uit de startblokken en wist elke fout van Orca genadeloos af te straffen. Door slechte communicatie en slecht overnemen vielen er gaten in de defensie van Orca. De een na de andere goal werd door OZPC gescoord. En na 1 periode keek Orca al tegen een 4-1 achterstand aan.

Als de Orca dames iets wilden halen uit deze wedstrijd, dan moet er uit een ander vaatje worden getapt. Orca begon beter aan de 2e periode en wist de stand terug te brengen tot 4-2. Direct daarna viel ook de 4-3 en de Leeuwarden dames begonnen weer te geloven in de wedstrijd. Aan het eind van de 2e periode wist OZPC de marge nog iets te vergroten tot 5-3.

De 3e periode begon weer slecht voor Orca en OZPC dacht de genade klap te hebben toegebracht aan Orca toen de 6-3 werd gescoord. De Orca dames toonden echter karakter, en schroefden het tempo op. Er werd hard gewerkt, en de beloning kwam in de vorm van goals. De 3e periode zette de wedstrijd volledig op zijn kop. Orca domineerde het spel door tomeloze inzet en wist aan het eind van de 3e periode de stand terug te brengen tot 6-6.

In de 4e periode hield Orca het initiatief. OZPC kwam niet meer tot vloeiende aanvallen. En Orca kreeg veel kans op de counter. De Leeuwarders liepen uit tot 6-8 en hadden de winst voor het grijpen. Een chaotische slotfase waarin Orca alle kansen had om de wedstrijd op slot te gooien zorgde echter voor een deceptie.

Een combinatie van gehaast spel, zeer onsportief en beledigend publiek en het missen van kansen zorgden er voor dat OZPC met nog 20 seconden te spelen de gelijkmaker forceerde.
Na de 1e en 2e periode een terechte uitslag, maar het gelijkspel voelde als een verlies voor Orca die de winst voor het grijpen hadden.
Eindstand 8-8
(scores: Stefanie Vossenberg 6x, Paulien Vermeulen en Lisanne Vossenberg 1x)

Heren
De waterpoloheren van Orca Leeuwarden hebben zondag in Aalten gelijk gespeeld tegen Livo. In een spannende wedstrijd met twee gezichten werd het 10-10. Saillant detail, in de eerdere ontmoeting dit seioen in Leeuwarden werd het met 8-8 ook een gelijke strijd.

Beide ploegen startten niet lekker aan de wedstrijd. Een hoop gemiste kansen en slechte passing waren debet aan een stroef begin. Het waren de Leeuwarders die als eerste de score openden maar daarna kreeg Livo de overhand. Orca was slordig, toonde weinig initiatief en lieten verdedigend behoorlijk wat steekjes vallen.

Tot aan de derde periode bleven de heren zo poloën maar na een donderspeech van trainer/coach Jurjen Holwerda ging het roer om. Met name in de derde periode lieten de heren hun klasse zien met flitsende aanvallen en scherp verdedigen.

Een comfortabele 8-10 voorsprong stond twee minuten voor tijd op het bord en de heren leken de buit binnen te hebben. Door miscommunicatie achterin lieten de heren zich toch tot tweemaal toe de kaas van het brood eten en lieten ze zelf 30 seconden voor tijd een enorme scoringskans liggen.

Op 21 februari spelen de heren hun eerstvolgende wedstrijd. Thuis in de Blauwe Golf om 20:00 tegen titelkandidaat WS Twente.

Doelpunten Orca: Jeroen Wouters(3x), Dennis van der Veldt en Rik van Lohuizen(beiden 2x), Frank Pol, Duncan Jongbloed en Timon Boersma(allen 1x).


 www.zvorca.nl


9-2-2015 21:29 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Sport

Meer Sport