Sport

Magistrale overwinning waterpolo heren Orca, zuur gelijkspel dames

LEEUWARDEN, 17 maart 2015 - Afgelopen zaterdag speelden de dames van Orca de verre uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat Losser. Het gelijkspel voor het in de subtop spelende Orca had een zuur smaakje. De heren behaalden in Almelo een magistrale overwinning op subtopper de Veene.


Dames
Afgelopen zaterdag speelden de dames van Orca de verre uitwedstrijd in Losser tegen de plaatselijke Losser. Orca dames draaien goed met in de subtop en troffen een tegenstander gebrand om punten te halen. Om de degradatie zone achter zich te laten.

Orca begon goed aan de wedstrijd. Veel snelheid, inzet en teamwork zorgde er voor dat de Leeuwarder dames als 1e konden scoren. Na een fraai uitgespeelde counter was het opnieuw Orca dat de 2-0 wist te maken. Losser wist de aansluiting nog wel te scoren, maar tot dan was er niks aan de hand voor de Leeuwarder formatie.
In de 2e periode deed Losser er een tandje boven op. De Leeuwarder dames nog niet helemaal scherp na de lange rit, lieten zich hier door wat verrassen. Na een korte achterstand wist Orca weer orde op zaken te stellen en halverwege te gaan rusten met 4-4.
In de 2e helft had Orca duidelijk het betere spel. Losser werd in de wedstrijd gehouden door de vele overtal situaties die men kreeg. Hierdoor konden de Orca dames niet dat grote gat slaan dat gewenst was om de wedstrijd veilig te stellen. Na 3 periodes had Orca een 6-7 voorsprong.
In de 4e periode was het Orca nog steeds dat goed speelde. Snel spel en goede uitbraken deden Losser pijn. Alleen de zeer vele P’s aan Orca zijde begonnen hun tol te heffen. De Leeuwarder dames vlogen er om het minst of geringste uit. Dit leidde dat bijna elke Losser aanval een overtal situatie was.
Door de zeer scheve manmeer verhouding wist Losser in de slot seconden nog gelijk te maken.
Eindstand: 9-9
(scores: Paulien Vermeulen 3x, Rebecca Jansen en Rozemarijn Jonink 2x, Freya Holwerda en Lisanne Vossenberg 1x)

Heren
Het eerste herenteam van Orca Leeuwarden speelde zaterdagavond de op papier loodzware uitwedstrijd tegen de Veene. Thuis is de ploeg ontzettend moeilijk te kloppen. In Almelo waren de tribunes tot aan de nok toe gevuld en was de Veene duidelijk uit op revanche na de nederlaag die de ploeg in Leeuwarden had geleden.

De Almeloërs doen al jaren mee in de subtop van de tweede klasse en beschikken ook dit seizoen over een ervaren ploeg met veel routine en een veel scorende aanvaller.

Trainer/coach Jurjen Holwerda had zijn mannen van te voren geïnstrueerd er ‘vol in te gaan’. Vanaf minuut één gaven de heren hier gehoor aan. Orca was ontzettend gretig, viel constant aan en de thuisploeg wist zich geen raad met het snelle spel van de Leeuwarders.

Verdedigend lag het als vanouds als een huis, de doelpunten die de Veene wist te maken kwamen voort uit een paar afstandsschoten en manmeer-situaties.

De wedstrijd ging steeds gelijk op maar halverwege de derde periode had de Veene toch een voorsprong van drie doelpunten gecreëerd en Orca moest reageren. Coach Jurjen Holwerda nam een tactische time-out bij een manmeer situatie en zorgde ervoor dat alle koppen weer dezelfde kant op stonden. De Leeuwarders knalden er vol in en er was voor de Veene geen houden meer aan. In de slotseconde van de wedstrijd deelde Orca de genadeklap uit, dit tot grote ontsteltenis van het aanwezige publiek. Er werd hevig geprotesteerd en er heerste een vijandige sfeer. Voor de Leeuwarders maakte dit niets meer uit. Eindstand 8-9.

Doelpunten Orca: Jeroen Wouters(5x), Frank Pol(2x), Brian den Edel en Duncan Jongbloed(beiden 1x)

www.zvorca.nl

17-3-2015 09:54 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Sport

Meer Sport