Veel activiteiten in voorjaarsvakantie bij dino-expositie Natuurmuseum in Leeuwarden

Uitgaan

Veel activiteiten in voorjaarsvakantie bij dino-expositie Natuurmuseum in Leeuwarden

LEEUWARDEN, februari 2011 - De Voorjaarsvakantie is de slotweek van de grote dino expositie ‘Jurassic Leeuwarden 2’. Het museum staat tijdens de Pake & Beppeweek bol van de dino-activiteiten: lezingen, fotospeurtocht, documentaires en knutselactiviteiten.


Dino-expert en bouwer Aart Walen is de hele week aan het werk in het Open Atelier waar hij aan nieuwe dino modellen werkt. Het is de laatste kans om de Stegosaurus, Pteranodon en Triceratops te zien.

 

Extra openingstijden

Het Natuurmuseum Fryslân is deze week dan ook extra lang open van 10.00 tot 17.00 uur, ook op de maandag! En omdat het Pake & Beppeweek is hebben de kinderen gratis entree.


De Voorjaarsvakantie begint met het weekend van 19 en 20 februari. Deze dagen is het Open Atelier van het museum veranderd in een Fossielenwerkplaats. Leden van de GEA-Kring Friesland (de stichting Geologische Activiteiten) zijn aanwezig met hun mooiste vondsten en veel informatie.
Op zondag 20 februari geeft Aart Walen, de man achter ‘Jurassic Leeuwarden 2’, een lezing over zijn werk. Walen is een van de bekendste dinomodelleurs van Europa en heeft zijn eigen bedrijf ‘Creatures & Features’. Zijn team is overal ter wereld te vinden, in Engeland, Duitsland en Zwitserland, maar ook in Amerika en Japan. Ze werken mee aan opgravingen en zijn gespecialiseerd in het reconstrueren van ontbrekende delen van dinosauriërs. Dankzij zijn werk krijgen we een idee hoe de wereld er miljoenen jaren geleden uitzag en welke dieren er toen leefden.
Tijdens de lezing op de zondagmiddag vertelt hij over zijn werk en ervaringen. De lezing vindt plaats om 15.00 uur in de filmzaal van het museum, is geschikt voor alle leeftijden en duurt een half uur. Behalve een entreekaartje voor het museum zijn er verder geen kosten aan verbonden. Het is raadzaam om op tijd te komen want vol is vol.

Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 februari zijn er allerlei activiteiten voor kinderen. Zo zijn er door het atrium twee fotospeurtochten uitgestippeld. Er is er een voor alle leeftijden en er is een extra moeilijke voor kinderen vanaf 8 jaar. Er zijn verschillende dino-knutselactiviteiten zoals een dino vouwen of een dino-baby in een ei maken. Wil je een leuke Sokdino in elkaar knutselen dan moet je van thuis een grote, schone sok meenemen. In de filmzaal worden doorlopend documentaires over dino’s vertoond.

De GEA-Kring Friesland is de hele week aanwezig met een prachtige verzameling fossielen. Ook Aart Walen is de hele week aan het werk in het Open Atelier waar hij nieuwe dino skeletten aan het maken is. Bezoekers wordt aangeraden om zeker hun fototoestel mee te nemen naar de dino expositie. Er is in de tentoonstelling een prachtig fotomoment gecreëerd: ga op de foto naast de kop van een levensechte Tyrannosaurus rex.

Ook het laatste weekend van de dino expo, zaterdag 26 en zondag 27 februari, is het museum al om 10.00 uur open.

 

Tekst: persbericht Natuurmuseum Fryslân

 

Help pake en beppe de vakantie door
Van dinsdag 22 tot en met vrijdag 25 februari doen de Leeuwarder en Friese musea en archieven mee aan ‘Help pake en beppe de vakantie door’, de jaarlijkse Friese culturele doeweek.

Kinderen van 4 t/m 12 jaar hebben gratis entree, op vertoon van een pake of beppe (of papa, mama, oom, buurvrouw, etc).  Volwassenen betalen entree. Er zijn allerlei speciale en bijzondere dingen te doen en te beleven.


- Complete programma in Leeuwarden en Friesland van help Pake en Beppe de vakantie door.

 

 

15-2-2011 11:45 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan