18 februari Friese voorronde Metal Battle in Romein

Uitgaan

18 februari Friese voorronde Metal Battle in Romein

LEEUWARDEN, 2012 - De negende editie van de Friese voorronde van de Metal Battle, een landelijke talentenjacht voor heavy metal bands, vindt op zaterdag 18 februari 2012 plaats in het Leeuwarder Poppodium Romein. Deze avond zullen vier acts het tegen elkaar op nemen voor een plek in één van de drie halve finales.


Dit jaar zijn Braincasket, Leaper’s Path, Whom The Gods Would Destroy en Graverot geselecteerd, special guest is de Fries/Groningse Glam sensatie Pink Panda, aan hen de eer om de avond spectaculair af te sluiten! De deuren gaan open om 20.00 uur en de entree is €5,-

De Metal Battle is dé landelijke talentenjacht voor nieuwe metalbands in Nederland. In totaal zijn er twaalf voorronden, drie halve finales en een finale. De voorronden vinden plaats in januari, februari en maart. In iedere provincie vindt er één voorronde plaats en bij elke voorronde laten vier bands zien wat ze kunnen. De belangrijkste voorwaarde voor inschrijving is dat de band nog geen platencontract heeft.

Uit de vier bands kiest de jury de beste band die door mag gaan naar de halve finale. Vier van die halve finalisten gaan door naar de finale in mei 2012, traditiegetrouw in Atak in Enschede. De groep die er in slaagt om naast het publiek ook de jury omver te spelen, keert huiswaarts met de titel ‘Winnaar Metal Battle 2012’, 14 uur studiotijd in de Harrow-studio en kans op een podiumplaats op werelds grootste metalfestival Wacken Open Air. Met zo’n prijs laat een platendeal natuurlijk niet lang meer op zich wachten.

De volgende bands zullen op de voorronde hun geweld over het publiek loslaten: Braincasket uit Heerenveen (death metal), Whom The Gods Would Destroy uit Sneek (industrial metal), Leaper’s Path uit Leeuwarden (progressive metal) en Graverot (thrash metal). De volgorde van spelen zal op de avond zelf pas duidelijk worden door middel van een loting vooraf.

Een onafhankelijke jury zal ze live aanschouwen en beoordelen en de beste band gaat door naar de halve finale. Ook zal er een publieksprijs worden overhandigd aan de band die de meeste stemmen van het publiek heeft gekregen. Special guest Pink Panda zal tijdens het juryberaad een fanatieke show neerzetten, waarin humor voorop staat. Een knipoog naar de vele bands die zichzelf te serieus nemen.


www.poppodiumromein.nl

 

 

17-2-2012 23:57 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan