17 mei Groene Princessedag in Prinsentuin Leeuwarden

Uitgaan

17 mei Groene Princessedag in Prinsentuin Leeuwarden

LEEUWARDEN, 2012 - Op Hemelvaartsdag 17 mei 2012 wordt voor de elfde keer de Princessedag gehouden. Een spectaculair gratis feestprogramma voor prinsen en prinsesjes van 13.30 tot 16.00 uur in de Prinsentuin in Leeuwarden. Modeshow lopen, schminken, liedjes zingen, dansen, een voorstelling bekijken en nog veel meer. Kom verkleed als prins of prinses, als kabouter, elfje, tuinman of iets anders ‘groens’.


Meld je vooraf aan bij het Keramiekmuseum Princessehof, T. ( 058) 2 948 958 of op de dag zelf bij restaurant  De ‘Koperen Tuin’ vanaf 13.00 uur in de Prinsentuin.

Princessedag is een jaarlijks terugkerend feest voor kinderen van 4 tot en met 12  jaar. Deze keer wordt het een ‘princessedag met een groen tintje’. Prinses Maria-Louise, haar hofhouding en de koning en de koningin van Kabouterland zijn er ook.

De middag begint met activiteiten zoals kleuren, schminken en een letterspeurtocht. Dan is het tijd voor de modeshow. De mooist verklede prins of prinses (of vlinder, tuinman of elfje) wordt aan het einde van de middag door de jury met een prijs gekroond. Lodelakei (educatief medewerker Hubert Luymes) werkt al 10 jaar als lakei voor het Princessehof. Ook hij ontvangt daarom een leuke ‘prijs’. Lodelakei zingt samen met Toon Laddér en het Kleikwartet superleuke liedjes die je kunt meezingen. Na wat drinken en lekkers is het tijd voor de voorstelling 'De Groene vingers van tuinman Knoop' door studenten Drama van D’Drive Friesland College. Een voorstelling die jong en oud weet te boeien.

Door het inleveren van de kleurplaat ‘Groene Princessedag’ maak je kans op het winnen van een van de prachtige kinderboeken.

De Princessedag in de Prinsentuin in Leeuwarden wordt alweer voor de elfde keer georganiseerd door Keramiekmuseum Princessehof in samenwerking met Stichting Prinsentuinconcerten en De Koperen Tuin. Verder werken aan deze middag mee het Kleikwartet met Toon Laddér (Jorick Feenstra), studenten van het Friesland College, afdeling D’Drive, Suzy Nails en Scouting Esdoorn. De boeken die te winnen zijn bij de kleurwedstrijd zijn aangeboden door kinderboekwinkel ‘De Toverlantaarn’ (Kelders 25 in Leeuwarden).

Tentoonstelling Groen Geluk. Van lusthof tot volkstuin
De Groene Princessedag sluit aan bij de tentoonstelling Groen Geluk. Van lusthof tot volkstuin, die het gehele tuinseizoen in Leeuwarden te bezoeken is. Tuinen uit verschillende eeuwen vormen het decor voor keramiek met een groen tintje. Een tentoonstelling die de echte tuin- én keramiekliefhebber niet mag missen.

www.princessehof.nl

www.prinsentuinconcerten.nl

 

 

14-5-2012 15:03 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan