Bloemetjesmarkt 2012 Leeuwarden

Uitgaan

Bloemetjesmarkt 2012 Leeuwarden

LEEUWARDEN, 2012 - Op Hemelvaartsdag, donderdag 17 mei 2012, wordt in Leeuwarden de jaarlijkse Bloemenmarkt of bloemetjesmarkt gehouden. De Leeuwarder Bloemenmarkt, de grootste bloemenmarkt van het noorden, is een traditie op Hemelvaartsdag.


Op de markt staan zo’n tweehonderd kramen met een groot assortiment aan planten en bloemen.

De markt vindt plaats op de Tesselschadestraat en de Lange Marktstraat van ’s ochtends 08.00 uur tot ’s avonds 18.00 uur.

Op donderdag 17 mei staan de Tesselschadestraat en de Lange Marktstraat vol met bloemenverkopers. Van 's ochtends vroeg tot laat in de middag trekken tienduizenden plantjeskopers uit Leeuwarden en tot ver buiten Friesland voorbij. Tassen, kisten en dozen...Ja, soms zelfs bolderkarren vol, worden er weggesleept.

De markt in Leeuwarden is de langste van heel Nederland en trekt jaarlijks naar schatting 30.000 bezoekers. De Bloemetjesmarkt is een lust voor het oog en een gezellig dagje uit!

Geopende winkels
Winkels mogen open zijn, alleen wordt het advies gegeven door de gemeente Leeuwarden aan winkeliers in de binnenstad om niet mee te doen. Daarbuiten wel.  Zoals winkelcentrum De Centrale.


Evenementen
Er zijn op 17 mei een aantal evenementen in Leeuwarden. Voor een overzicht: lees verder ….........

14-5-2012 14:31 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan