Tere Schoonheid: expositie van Grietje Huisman in Leeuwarden

Uitgaan

Tere Schoonheid: expositie van Grietje Huisman in Leeuwarden

LEEUWARDEN, mei 2012 - Van 26 mei tot en met 1 juli 2012 is in het Natuurmuseum Fryslân de expositie ‘Tere Schoonheid’ te zien met werken van Grietje Huisman. Grietje is de dochter van de beroemde Friese kunstschilder Jopie Huisman.


De schilderijen van Grietje Huisman zijn normaal te zien bij Galerie Roos van Tudor aan de Eewal in Leeuwarden, maar worden in het kader van ‘Galerie op tournee’ geëxposeerd in het Natuurmuseum.

Grietje schilderde in eerste instantie vooral bloemen in allerlei stadia van groei en vergankelijkheid, meestal rozen. Vanaf 1997 werkte ze met olieverf en varieerden de onderwerpen meer in stillevens met soms een landschap of portret.

Na een bezoek in 2008 aan een expositie in Engeland waar ze veel werk zag van de 19e eeuwse schilderes/schrijfster Beatrix Potter, groeide haar verlangen aan om weer met aquarel te gaan werken. “Ik ben vanaf toen eerst voorzichtig weer begonnen met het maken van studies en kleine werkjes. Ik voelde me met mijn papier en waterverf als een 'schildervis in het water', en richtte me uiteindelijk weer helemaal op deze manier van werken.”

De laatste jaren werkt ze dan ook weer met waterverf in de bekende thema's.  “In mijn werk gaat het om drie dingen; de schoonheid, het mysterie en de breekbaarheid van de werkelijkheid in natuur, mensen en dingen. Ik voel me vooral aangetrokken tot tere dingen”.

Als titel voor deze expositie is gekozen voor de naam 'Tere Schoonheid', omdat Grietje van mening is dat in schoonheid het geheim van het leven gemanifesteerd zit.


- www.natuurmuseumfryslan.nl

- Meer werk van Grietje Huisman

 

 

15-5-2012 16:25 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan