20 mei DIY & crafty markt Holy Stitch in Blokhuispoort Leeuwarden

Uitgaan

20 mei DIY & crafty markt Holy Stitch in Blokhuispoort Leeuwarden

LEEUWARDEN, 2012 - Zaterdag 19 en zondag 20 mei vindt in Leeuwarden de zevende editie van Holy Stitch plaats. Tijdens deze bruisende bajesbeurs wordt voormalig gevangenis de Blokhuispoort omgetoverd tot een tweedaagse DIY & crafty markt met hip en handgemaakt uiterst hoog in het vaandel.


Gedurende dit bijzondere evenement presenteren en verkopen ruim 50 vlijtige fröbelaars hun standwaar vanuit een eigen gevangeniscel, waardoor standhouders als het ware voor twee dagen over een klein winkeltje beschikken in een wel heel unieke omgeving.

Op deze manier vormt Holy Stitch een ludiek portaal voor rasechte handwerkprofessionals, maar is deze beurs ook een uitgelezen kans voor bijvoorbeeld mamma’s met een webwinkel of jonge designers om uit de schaduw te stappen en hun maaksels aan de buitenwereld te tonen.

Alle standhouders onderscheiden zich door het maken van eigenzinnige producten met vooral veel kleur en een eigenwijze inslag, en een dikke knipoog naar het nuffige imago dat handwerk eigenlijk nog steeds een beetje heeft. Ook is er ruimte voor echte vintage in de vintagehoek en lekker veel retroprintjes, voor de gelegenheid in een hip jasje gestoken.

Aan het goede doel is ook gedacht in de vorm van een ouderwetse loterij, waarvan de opbrengst aan de Dierenambulance wordt geschonken. Bovendien ontvang je bij besteding van 25,00 een tegoedbon voor een propvolle Holy Stitch Goodie Bag, maar wees er snel bij want op is op. Creatievelingen kunnen aanschuiven bij een van de vele workshops om de gevangenis te verlaten met een waanzinnig kunstwerk van eigen hand en voor de kleine boefjes is er kinderopvang, waar ze in een heuse cel met een leuke kinderfilm, knutselwerk en schminken worden vermaakt.

Vergeet vooral niet een rondje door de Blokhuispoort te sjokken; wandel mee met de rondleiding en duik met een enthousiaste gids in de spannende geschiedenis van deze eeuwenoude gevangenis.
Hip haken, Zpagetti, eigenwijze designer toys, snorretjes, amigurumi en overheerlijke cupcakes...inmiddels trekt Holy Stitch ruim 4500 bezoekers naar de Leeuwarder petoet, dus jij bent er deze keer toch ook weer bij?

Openingstijden Holy Stitch:
zaterdag 19 mei 11:00 - 18:00
zondag 20 mei  10:00 - 18:00
Toegang gratis.

Bron en meer info: www.holystitch.webklik.nl

18-5-2012 13:53 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan