22 t/m 24 mei De Harmonie: eindexamen theatervoorstelling Guido Hoogeboom

Uitgaan

22 t/m 24 mei De Harmonie: eindexamen theatervoorstelling Guido Hoogeboom

LEEUWARDEN, mei 2012 –  Licht, geluid, locatie, decor, acteurs etc. zijn slechts enkele voorbeelden waar eindexamenleerling Guido Hoogeboom rekening mee moet houden bij het maken van zijn eigen theatervoorstelling.‘’Het is een hoop werk, maar wel ontzettend leuk!’’ roept de 19-jarige student van de theateropleiding Artiest Drama van het Friesland College.


Elke cursist in het vierde en laatste jaar van de opleiding moet namelijk een eigen project organiseren om af te mogen studeren.

Dit kan variëren van een jeugdvoorstelling over alcohol en drugs op middelbare scholen tot een theatrale fietstocht op één van de waddeneilanden. Guido koos voor het maken van een theatervoorstelling in stadsschouwburg de Harmonie te Leeuwarden. ‘’Ik heb het mezelf niet echt makkelijk gemaakt, je moet ineens met zoveel dingen rekening houden. Gelukkig heb ik een sterk en enthousiast team verzameld en heb ik nu al zoveel plezier in het maken van het stuk.’’

Eerlijk Duurt Het Langst?
Eerlijk Duurt Het Langst? is een entertainende theatervoorstelling die het verhaal verteld van de illusionist, Leonard Isaac Ruis. Samen met zijn assistent Robin Kemper brengen ze al 10 jaar lang hun eigen shows op de planken en speciaal voor dit 10 jarige bestaan heeft Robin de blauwdrukken van en wel heel bijzondere truc gekocht.

Een speciaal artefact moet er namelijk voor zorgen dat Leonard écht van het podium gaat verdwijnen. Echte magie, dat is iets waar hij al jaren van droomde… Freiwald – van Freiwald’s Imaginary Circus - is de maker van dit eigenaardige product en geeft de twee de kans om het prototype voor het eerst uit te proberen. Er wordt van alles op poten gezet om de nieuwe show te laten slagen, maar als blijkt dat de voorbereidingen iets moeilijker verlopen dan gedacht, lopen Leonard en Robin de kans om hun première af te moeten blazen, met alle gevolgen van dien…

‘Het wordt een enorm interessant en leuk stuk met danseressen, mooie teksten en meer.’
Het verhaal, helemaal zelf geschreven, is gebaseerd op de leugentjes en het bedrog waar we volgens Hoogeboom bijna dagelijks mee te maken hebben. Het onderliggende thema geeft de ruimte om na te denken over de ‘illusies’ waarmee wij onszelf vaak voor de gek houden, bewust of onbewust. De illusionist weerspiegelt dit ook als een metafoor voor deze leugens. ‘Het gekke is dat als je naar het theater gaat, eigenlijk niets meer waar is, maar je tóch blijft kijken. En je vind het nog eens leuk ook! Je wílt er als het ware in geloven. Daarom hou ik zo van theater.’

De voorstelling word gespeeld door 3 acteurs en 6 danseressen. Het stuk maakt gebruik van verschillende uitingsvormen zowel toneel, dans en variaté en is geschikt voor iedereen vanaf 15 jaar en ouder.

Stadsschouwburg de Harmonie te Leeuwarden
22, 23 en 24 Mei (Aanvang 20:30)

Voor meer informatie en kaarten: www.guidohoogeboom.nl

fotograaf: Rudy Bouma

21-5-2012 21:46 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan