Uitgaan

7 mei 30 jaar Oerol in beeld met Joop Mulder in Filmhuis Leeuwarden

7 mei 30 jaar Oerol in beeld met Joop Mulder in Filmhuis Leeuwarden

LEEUWARDEN, 2012 – Maandag 7 mei wordt de achtste en laatste avond van de lezingen/documentairereeks Wadblik gehouden. De avond wordt verzorgd door Oerol-pionier en -directeur Joop Mulder:  30 jaar Oerol in beeld.


Hij gaat speciaal in op enkele Oerol-producties die de landschappelijke kwaliteiten van het eiland op bijzondere wijze wisten te verbeelden. De avond vindt plaats in de grote zaal van Filmhuis Leeuwarden.Als voorproefje van de 31ste editie van Oerol (15 t/m 24 juni) kijkt Joop Mulder terug. Hij doet dit aan de hand van filmregistraties en documentairemateriaal. Hierbij kiest hij deels een ongewoon gezichtspunt: de relatie tussen kunst en wetenschap. Veel beeldende kunstenaars laten zich beïnvloeden door concepten uit de wetenschap. Daarom zijn Oerol en de Waddenacademie twee jaar geleden begonnen met een verkenning van de relatie tussen kunst, wetenschap en landschap door tijdens het festival rondom enkele kunst- en theaterproducties lezingen en debatten te organiseren.

 

In dat kader zal Mulder voor de pauze filmbeelden laten zien van spraakmakende producties waarin de genoemde relatie een rol speelde: ‘Jaarringen’ (SleM, 2006), ‘Walking’ (Robert Wilson, Boukje Schweigmann en Theun Mosk, 2008), ‘Opdrift’ (SleM, 2008) en ‘Harmonic Fields’ (Pierre Sauvageot, Lieux Publics & Cie, 2011). Na de pauze trekt een stoet aan beelden voorbij, waaronder die van Omrop Fryslân over ‘the making of’ van ‘Peer Gynt’ (Tryater, 1999).

 

Wadblik is een initiatief van de Waddenacademie, Fries Museum, Film in Friesland en de Nationale UNESCO Commissie. Lezingen worden gekoppeld aan documentaire en historisch filmmateriaal. Het programma van Wadblik en impressies van eerdere avonden vindt u op: www.waddenacademie.knaw.nl en www.filmhuisleeuwarden.nl.  

 

Filmhuis Leeuwarden

7 mei 2012 van 20.00-22.00 u.
Toegang: gratis, maar ‘Kom op tijd, vol is vol’

7-5-2012 14:04 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan