10 mei presenteert Piter Wilkens CD Bêst Genôch en eigen beerenburg

Uitgaan

10 mei presenteert Piter Wilkens CD Bêst Genôch en eigen beerenburg

LEEUWARDEN, mei 2012 - 25 jaren jong troubadour! Daarom ‘Bêst Genôch’: een verzamelaar met een kwart eeuw Wilkens hoogtepunten. Dit bijzondere novum wordt nog eens extra benadrukt in een vloeibare samenwerking met een ander ‘oerfries’ merk, namelijk Weduwe Joustra uit Sneek.


De non formele, maar wel officiële presentatie van beide is op donderdag aanstaande in de Walrus te Sneek.

2012 kan worden bestempeld als het ‘jubeljaar Wilkens’. Alweer 25 jaar geleden begon het muzikale avontuur voor de toen nog erg jonge Wilkens.

Na een rijk bandverleden ( o.a. met het roemruchte Okke Hel) werd in 1987 de basis gelegd voor een lange en succesvolle carrière als troubadour. In 1993 verscheen de eerste cd van Piter getiteld ‘Sjongersbloed’ en in 2010 de voorlopig laatste studioplaat, ‘De Fleanende Hollanner’.

Een en ander vormde de aanleiding voor de release van ‘Bêst Genôch’, oftewel 25 jaar Wilkens hoogtepunten. Op de tracklist o.a. ‘It paad werom’ ( de originele Simmer 2000 versie), ‘Bêst genôch’, ‘Knoopkes’, ‘Dykskiep’, ‘Greideroas’ en een gloednieuwe single, getiteld ‘Simmerwrâld’.

In Sneek dan ook de presentatie van een bijzonder slokje, namelijk ‘DE LITER FAN PITER’: een eigen Berenburg

Komend najaar treedt Piter met zijn band in het kader van ‘Bêst Genôch - 25 jaren jong -’ o.a. op in De Lawei Drachten, Posthuis Heerenveen en De Harmonie in Leeuwarden.

Zie ook: www.piterwilkens.nl

9-5-2012 11:21 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan