Bloemenhof in Keramiekmuseum Princessehof rond Pinksteren

Uitgaan

Bloemenhof in Keramiekmuseum Princessehof rond Pinksteren

LEEUWARDEN, mei 2012 - Keramiekmuseum Princessehof blaast het succesnummer Bloemenhof nieuw leven in. Dit bloemrijke evenement was in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw de publiekstrekker van het museum. Na ruim een kwart eeuw keert Bloemenhof nu terug naar het Princessehof. Van 26 mei tot en met 3 juni staat de entree van het museum vol met de mooiste bloemstukken.


Tussen 1978 en 1986 was Princessehof-Bloemenhof een tweejaarlijks terugkerend hoogtepunt voor het museum. De zalen van het Princessehof werden ingericht met prachtige bloemdecoraties en –schikkingen. Het samenspel tussen de collectie keramiek en met zorg samengestelde bloemsierkunst was zeer geliefd bij het publiek. In vier dagen tijd trok het evenement ongeveer 7.500 bezoekers naar het museum.

Nieuw jasje
In het jaar 2012 is Bloemenhof terug in een nieuw jasje. De tentoonstelling ‘Groen Geluk. Van lusthof tot volkstuin’ vormt de perfecte gelegenheid voor een revival. De hal en de theesalon van het museum worden met honderden lentebloemen omgetoverd tot ‘mini-keukenhof’.  Op tweede pinksterdag zijn er tal van activiteiten, zoals een miniworkshop bloemschikken en rondleidingen door het museum.

Groen Geluk

De tentoonstelling ‘Groen Geluk. Van lusthof tot volkstuin’ brengt tuinen en keramiek door de eeuwen heen samen. Een volkstuincomplex met tuinkabouters, een bordertuin met art nouveau-keramiek, een kas met keramische bloemen en planten en een 18e-eeuwse formele tuin.
Te zien tot en met 28 oktober 2012 in Keramiekmuseum Princessehof, Grote Kerkstraat 11 in Leeuwarden.

 

Foto: in 1984 opende de toenmalige Commissaris van de Koningin Hans Wiegel Princessehof-Bloemenhof


Bron en meer info: www.princessehof.nl

 

 

9-5-2012 12:04 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan