16 juni Kunst op het Plein in Blokhuispoort Leeuwarden

Uitgaan

16 juni Kunst op het Plein in Blokhuispoort Leeuwarden

LEEUWARDEN, juni 2012 - Op 16 juni presenteren kunstenaars uit Friesland op de luchtplaats van de Blokhuispoort in Leeuwarden hun kunstwerken uur. Tijdens deze dag werken de kunstenaars ook aan nieuwe werken zodat je kunt zien hoe een kunstwerk tot stand komt. Van 10.00-17.00 uur.


Van glasblazer tot schilder tot fotograaf
Er is een groot scala aan kunstenaars die deelnemen aan ‘Kunst op het Plein’. Een kleine greep hieruit; beeldend kunstenaar Marsja van Veen maakt van oude machine onderdelen de prachtigste beelden, Eddy Sikma gaat schetsen maken van de binnenplaats en de architectuur van De Blokhuispoort. Benny Thomas gaat werken aan zijn comics en Hannie Damen zal twee portretten maken tijdens ‘Kunst op het Plein’.

Daarnaast zijn er nog diverse schilders/tekenaars aanwezig welke gebruik maken van verschillende technieken waaronder aquarel, olieverf en houtskool en ook een glasblazer en een edelsmid zijn aanwezig.

Terug van weggeweest
Stadskunstenaar Marten Winters komt met het dek van zijn schip HSDL weer even terug naar De Blokhuispoort, waar zijn avontuur twee jaar geleden ook begon. Tijdens deze dag word je uitgenodigd om het dek van het Schip de Lading op een originele manier vorm te geven samen met Marten Winters.


Kortom meer weten van kunst en kunstenaars dan mag je ‘Kunst op het Plein’ niet missen. De poorten zijn geopend van 10:00-17:00 uur op 16 juni en de toegang is gratis.

Website: www.blokhuisportal.nl

14-6-2012 17:42 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan