Uitgaan

16 juni Wereldmuziekkorenfestival 2012 in Leeuwarden

16 juni Wereldmuziekkorenfestival 2012 in Leeuwarden

LEEUWARDEN, juni 2012 - Zaterdag 16 juni kan iedereen zich een dag lang, van half tien tot half zes, onderdompelen in de wereldmuziek tijdens het Wereldmuziekkorenfestival 2012 in De Harmonie in Leeuwarden. Het festival is er een in een reeks die al eind jaren ’80 is begonnen. De voorgaande twee festivals werden gehouden in Assen (2010) en Nijmegen (2011).


Het organiserende Wereldkoor Dekoor uit Leeuwarden bestaat dit jaar 20 jaar. Het koor, ooit ontstaan vanuit de kinderopvang, heeft inmiddels een boeiend wereldwijd repertoire opgebouwd en zal aan het slot van het festival optreden met het Friese wereldmuziekensemble Rem’olino.

Zeven wereldmuziekkoren
Aan deze editie van het festival doen zeven wereldmuziekkoren mee uit vele delen van het land: Tadam!, verfijnd vrouwenkoor uit Alkmaar, het vrolijke Cascantar uit Castricum, het fraaie Passionkoor uit Uithoorn, Coro Cantoro uit Amsterdam en Haarlem dat zonnig en Caraibisch zingt, het ooit uit een Rusland-projectkoor ontstane grote Wereldmuziekkoor Nijmegen en Caucasica uit Groningen, dat de hier vrijwel onbekende Georgische en Armeense muziek zingt. En Dekoor natuurlijk.


Programma
De dag begint om 09.30 met koffie en inzingen en eindigt rond 17.30. Daar tussenin biedt het programma een afwisseling van optredens van alle deelnemende koren, een lunch met lunchconcert van Remolino, straatconcerten in de binnenstad (tussen 14.15 en 15.15) en acht workshops (vele soorten zang maar ook tango, saxofoon en kennismakingen met Leeuwarden). Ook het publiek kan, bij voldoende plaatsruimte, met de workshops mee doen. De prijzen variëren van € 10 voor de concerten tot € 30 voor een passe-partout (concerten + lunch + workshop).

Reserveren: via dekoor@kpnmail.nl of telefonisch: 06 - 23 38 98 01

Meer info: www.wereldkoor-dekoor.nl14-6-2012 17:28 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan