23 juni tentoonstelling met veiling kunstproject Eten en het Gras in Leeuwarden

Uitgaan

23 juni tentoonstelling met veiling kunstproject Eten en het Gras in Leeuwarden

LEEUWARDEN, 15 juni 2012 - Tientallen kunstwerken die tijdens het kunstproject Eten en het Gras werden gemaakt op het Lombardplein in Leeuwarden, worden zaterdag 23 juni van 14 - 19 tentoongesteld in Stadsschouwburg De Harmonie. Om 19 uur worden de schilderijen en tekeningen geveild.


Tijdens het Straatfestival werden op het Lombardplein in totaal 56 mensen geportretteerd. De mensen mochten picknicken op een speciaal voor de gelegenheid aangelegd grasveld. Inspiratie voor het kunstproject was het schilderij "Le dejeuner sur l'herbe" van Edouard Manet.

Kunstenares CP Berbée is bedenker van het kunstproject dat deel uitmaakt van het grotere Kunstproject Leve het Zaailand. Aan Eten en het Gras werkten dertien kunstenaars en twaalf cliënten van Zienn mee. Enkele duizenden bezoekers hebben het kunstproject bezocht.

 

Het is nog onbekend hoeveel schilderijen en tekeningen worden tentoongesteld. Er zijn tussen de vijftig en honderd werken gemaakt. De opbrengst van de kunstwerken gaat direct naar de kunstenaars, of als zij dat willen, naar een goed doel.

 

De expositie vindt gelijktijdig plaats met Parnas Presenteert! De tentoonstelling is van twee tot zeven uur open voor publiek. Om zeven uur 's avonds worden de kunstwerken geveild.

 

Zie ook www.levehetzaailand.nl

Fotograaf: Merlijn Torensma

 

15-6-2012 14:39 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan