21 juni Theater Zonder Grens speelt GUERNICA in De Bres

Uitgaan

21 juni Theater Zonder Grens speelt GUERNICA in De Bres

LEEUWARDEN, 2012 - Donderdag 21 juni speelt Theater Zonder Grens GUERNICA in De Bres. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis. Een prachtig, ironisch verhaal over de zinloosheid van de oorlog en de meedogenloze afrekening met de bruutheid en het absurde ervan. Een stuk met een komische en een dramatische werking. `Guernica´ draagt een universele en altijd actuele boodschap uit.


 - persbericht -

 

Toneelstuk ‘GUERNICA’

´Guernica´ is een zoektocht naar balans, eenvoud en perfecte symbiose. In het stuk zijn het gruwelijke en het alledaagse, welke schijnbaar niet verenigbaar zijn, met elkaar verstrengeld. De kinderlijke onwetendheid en naïviteit van twee mensen worden langzaam maar zeker doordrongen van de harde en brute realiteit.

Ondanks de bommen, welke hen wakker schudden, proberen zij het lot te trotseren en, omringd door oorlogsgeweld, toch het leven van alledag voort te zetten.

Een prachtig, ironisch verhaal over de zinloosheid van de oorlog en de meedogenloze afrekening met de bruutheid en het absurde ervan. Een stuk met enerzijds een komische en anderzijds een dramatische werking. `Guernica´ draagt een universele en altijd actuele boodschap uit.

Spel: Faisal Sabri, Ben Eggermont , Ko van Raamsdonk, Henk Pen, Jaap Leonard,
Hanneke Wonnink, Netty Harmse, Hawzin Baktiar, Eefje van der Schoot, Linda
Jacobsen, Judesca, Zagros Jabbar,.
Tekst: Fernando Arrabal
Vertaling: Wim Burkunk
Regie & Artistiek leider: Bako Sorany
Bewerking: Fiona Sorany
Productie coördinator: Stefan Hidma
Muziek: Hama Bakir
Belichting: Edwin de Haan
Techniek: Wouter van Esch, Samal Goran
Decor: Henk Jonker
Kostuums: Hanneke Wonnink, Netty Harmse
PR: Fiona Sorany, Ralph Nieuwboer
Met dank aan: Michael de Kort, ROC Aventus te Apeldoorn, Ronald van Esch,
Bakhtiar Bakr en Koerdische Vereniging midia.


Theater Zonder Grens
Stichting Theater Zonder Grens is een multiculturele vrijwilligersstichting die sinds 1994 actief is in Nederland. De stichting houdt zich bezig met het opzetten en uitvoeren van activiteiten op alle denkbare vlakken van theater.

De vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken, zijn afkomstig uit verschillende culturen. Deels zijn dit professionele mensen uit de wereld van het theater die als vluchteling in Nederland hun leven opnieuw invulling moeten geven. Zij willen hun ervaring delen met de amateur spelers en het publiek en zo gezamenlijk de rijkdom van verschillende culturen onder de aandacht brengen. De producties worden gemaakt door middel van het bij elkaar brengen van inheemse en uitheemse gebruiken.

De professionele en amateur vrijwilligers steunen elkaar, helpen elkaar op weg en streven een gezamenlijk doel na. Met dit gezamenlijke doel heeft de stichting, zowel lokaal als landelijk, al veel bereikt: in het jaar 2000 won de stichting de Rabobank Amateurdag en in 2001 werd de stichting genomineerd voor twee landelijke prijzen: ‘de bemoei-je d’r-mee prijs’ en Het Nationale Compliment (uit meer dan 725 projecten werden slechts 20 projecten uitgekozen voor een nominatie!) Als afsluiter op het jaar 2001 ontving de stichting de Louise de Brauwprijs 2001 voor de categorie cultuur.

Wilt u Nederland ook kleurrijker maken en onbegrensde kunst stimuleren? Wilt u ons werk steunen met een gift? Uw bijdrage is meer dan welkom op giro 8326775 t.n.v. Stichting Theater Zonder Grens.

Voor meer informatie: www.theaterzondergrens.nl


De Bres, Schoolstraat 4  8911 BH Leeuwarden
www.debatcentrumdebres.nl

 

 

21-6-2012 10:59 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan