Uitgaan

23 juni Dag en Nacht van de Architectuur 2012 in Leeuwarden

23 juni Dag en Nacht van de Architectuur 2012 in Leeuwarden

LEEUWARDEN, 2012 - Architectuur & Voedsel is dit jaar het thema van de Dag en de Nacht van de Architectuur. Arkfryslân organiseert in Leeuwarden ook dit jaar een keur aan activiteiten gebaseerd op het landelijke thema. Alle activiteiten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Bovendien is bij elke activiteit, hoe kan het ook anders met dit thema, letterlijk iets te proeven.


Filmpremière: In Context - Gunnar Daan en Cor Kalfsbeek
Een productie van Stichting Beeldlijn. Makers: Lotte Veltman en Jasper Huizinga.
Tijdstip: 13:30-14:50 - Locatie: Filmhuis Leeuwarden, Ruiterskwartier 6, Leeuwarden - Inclusief consumptie

Lejo Siepe van Stichting Beeldlijn geeft een korte introductie voorafgaande aan de film.

“Architecten Gunnar Daan en Cor Kalfsbeek geven hun visie op hoe te bouwen in context met de omgeving. Een reis langs diverse locaties waarbij ze elkaar en andermans werk bekijken en bespreken.”

Het aantal plaatsen is beperkt, opgeven kan per email via info@arkfryslan.nlRondleiding Historische Pakhuizenroute – Centrum Leeuwarden
Een tocht te voet langs de parels van pakhuizen in Leeuwarden o.l.v. William Lord (stadsgids).

Na afloop krijgen de wandelaars een drankje en een hapje aangeboden bij De Walrus op het Gouveneursplein.

Tijdstip: 15:00-16:30 | Vertrekpunt: ARK, in de Zuidergracht, verzamelen Nieuweweg 3 - Eindpunt: De Walrus, Gouveneursplein 37, Leeuwarden


Rondleiding Groentetuin van Leeuwarden – Potmargezone
Een tocht te voet door het Potmargegebied o.l.v. Johan Aaij (gemeente Leeuwarden).

Na afloop krijgen de wandelaars een drankje aangeboden, kunt u op uw gemak de bijenstal bekijken en de eigengemaakte honing proeven.

Tijdstip: 15:00-16:30 Vertrekpunt: ARK, in de Zuidergracht, verzamelen Nieuweweg 3
Eindpunt: De Bijenstal,/AOCterrein Leeuwarden

OPEN HUIS! Neem een kijkje bij een architectenbureau
Op de Dag van de Architectuur houden een aantal architectenbureau's Open Huis. Op de site www.arkfryslan.nl is een actuele lijst van de deelnemende bureaus in heel Friesland te vinden.Nacht van de Architectuur: Eind aan het productielandschap!
Het Friese landschap is gevormd door eeuwen van landbouw en was lange tijd één van de belangrijkste landbouw-productiegebieden in Europa. De grootschaligheid van de huidige landbouw past niet langer in het Friese landschap zonder een onontkoombare transformatie daarvan. We staan voor een nieuwe ruimtelijke opgave: functieverandering of kleinschalige kwaliteitsproductie?

Tijdens de Nacht van de Architectuur pakken we deze ruimtelijke opgave bij de horens en zullen verschillende aandachtsgebieden en mogelijk oplossingen worden belicht: de geschiedenis van het bestaande landschap, de toekomstige ontwikkelingen van het landschap en het belang van zelfredzaamheid op het gebied van voedselproductie.

Gevarieerd programma georganiseerd door architectencoöperatie GEAR.
Tijdstip: 19:30-24:00 Locatie: Aan boord van de ARK

Het volledige programma van de Nacht van de Architectuur is te vinden op www.arkfryslan.nl

Voor alle activiteiten tijdens de Dag en Nacht van de Architectuur is aanmelding gewenst via mailadres info@arkfryslan.nl

De Dag van de Architectuur is een initiatief van de Bond voor Nederlandse Architecten (BNA). Voor meer informatie over de Dag van de Architectuur: www.dvda.nl


21-6-2012 14:58 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan