Uitgaan

23 juni Jeugdfestival, streetparade en Taptoe Stiens

STIENS, 2012 - Zaterdagmiddag 23 juni wordt in Stiens een jeugdfestival gehouden met acht Mars- en Showkorpsen. Onder de deelnemers is ook het Jeugd Pasveer korps uit Leeuwarden. ’s Avond wordt er in het centrum van Stiens een taptoe georganiseerd door de Stichting Taptoe Stiens. Voorafgaand wordt om 19 uur een streetparade gehouden.


- ingezonden -

Komende zaterdag wordt er in Stiens voor het eerst een Jeugdfestival voor Showkorpsen en Marchingbands georganiseerd. “De jeugd heeft de toekomst” aldus voorzitter van de vereniging Johan Visser, “We zijn blij en trots op de jeugd en dat moet je als vereniging uitdragen door zelf het initiatief te nemen om een dergelijk evenement te gaan organiseren”.

Sinds februari is er binnen Takostu Stiens een commissie in het leven geroepen die de volledige organisatie opgezet heeft. Samen met een aantal vrijwilligers uit de showband en ouders van de Takostu Jeugdband wordt deze dag mogelijk gemaakt. Vooral korpsen uit het noorden des land zijn ingeschreven, mede omdat er in het noorden erg weinig voor de jeugd wordt georganiseerd. Uiteraard zijn ook korpsen uit andere delen van het land welkom in Stiens. Het evenement wil uitgroeien en hoopt volgend jaar op meer inschrijvingen.

De volgende 8 deelnemers zullen uitkomen op verschillende onderdelen, voornamelijk show maar ook op de mars:

Jong van Limburg Stirumband Wezep
Jong Pasveer Leeuwarden
Jeugdband Sternse Slotlanders Franeker (3e plaats Nationaal Jeugdfestival)
S.W.J.K. Marum/Opende (winnaar ODSC2012 Jeugdklasse)
Jong Hosanna Harlingen
Jeugdband Concordia Zevenhuizen
Jong Jubal Zwolle (5e plaats Nationaal Jeugdfestival)
Jeugdband Takostu Stiens

Als jury zullen Sietse Bandringa, Jelle Roeper en Diana Hofstra achter de tafel plaatsnemen. Natuurlijk hopen de korpsen en organisatie overdag op veel publiek, de toegang is geheel gratis. Het festival wordt gehouden op het bij Takostu naastgelegen voetbal terrein met kunstgras op 23 juni 2012 en begint om 14.30 uur.

Taptoe Stiens

’s Avond wordt er in het centrum van Stiens een taptoe georganiseerd door de Stichting Taptoe Stiens. Alle jeugdkorpsen zullen ook deelnemen in de streetparade voorafgaand aan Taptoe Stiens en openen tevens de Taptoe.

Overall winnaar van het jeugdfestival wordt als extra toegevoegd aan het programma van Taptoe Stiens als beloning voor hun harde werk. Bovendien krijgen alle deelnemers gratis toegang tot Taptoe Stiens, zo heeft iedereen een leuke beloning!

De Taptoe Stiens heeft deze keer een internationaal karakter. Twee ‘Schotse’ Pipe Bands zullen het veld in Stiens betreden, Beatrix Pipe Band uit Hilversum en The Pipes and Drums of The Royal British Legion, The Netherlands. Deze laatste band verzorgt haar optreden samen met de Chr. Muziek- en showband Juliana uit Amersfoort. Voor het eerst zal tijdens de Taptoe Stiens een buitenlandse showband optreden, het Trompeter Showcorps Leinegarde uit Neustadt (Duitsland) en verder heeft de organisatie gecontracteerd het Fanfarekorps der Genie uit Vught. De Stienser showband Takostu heeft een “thuiswedstrijd”.

Ondanks het geweldige programma is de entreeprijs slechts 5 euro en kinderen tot 10 jaar mogen zelfs gratis naar binnen. Tijdens de finale zullen alle bands gezamenlijk The Highland Cathedral spelen wat garant staat voor een kippenvelmoment!

 

www.takostu.nl

21-6-2012 14:30 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan