24 juni Open Tuinen Weekend in Princessehof Leeuwarden

Uitgaan

24 juni Open Tuinen Weekend in Princessehof Leeuwarden

LEEUWARDEN, 2012 - Op zaterdag 23 en zondag 24 juni 2012 organiseert Groei & Bloei haar jaarlijkse Open Tuinen Weekend. Tuinliefhebbers in heel Nederland stellen hun tuin open voor publiek. Ook de volkstuin van Keramiekmuseum Princessehof is tijdens het Open Tuinen Weekend gratis toegankelijk


Ter gelegenheid van de tentoonstelling Groen Geluk. Van lusthof tot volkstuin is deze tuin omgetoverd tot volkstuin. Tuinexperts van AOC Friesland zijn aanwezig en vertellen alles over het reilen en zeilen van de volkstuin. Met een toegangsbewijs voor het museum kunt u dit weekend ook deelnemen aan diverse activiteiten zoals gratis rondleidingen en demonstraties en workshops bloemschikken.

Keramiekmuseum Princessehof ontving al na enkele weken de 10.000ste bezoeker voor Groen Geluk. Het is daarmee nu al een van de succesvolste tentoonstellingen van het Princessehof. Tuinen uit verschillende eeuwen vormen het decor voor keramiek met een groen tintje. De museumzalen zijn door een tuinarchitect van het bekende Buro Mien Ruys ontworpen als echte tuinen. Een tentoonstelling die de echte tuin- én keramiekliefhebber niet mag missen.

De tentoonstelling Groen Geluk. Van lusthof tot volkstuin is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van het Mondriaan Fonds, de Gemeente Leeuwarden, het SNS REAAL Fonds en het St. Anthony Gasthuis. Met bijdrage van AOC Friesland.


www.princessehof.nl

23-6-2012 18:18 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan