30 juni en 1 juli spetterend en gratis laatste weekend Fries Museum

Uitgaan

30 juni en 1 juli spetterend en gratis laatste weekend Fries Museum

LEEUWARDEN, 2012 - Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli is de laatste kans voor het publiek om het huidige Fries Museum aan de Turfmarkt te bezoeken. Posters van tentoonstellingen van de afgelopen decennia trekken voorbij en er zijn op beide dagen gratis rondleidingen door de Kanselarij. Zaterdag zijn er spetterende performances met als hoofdact de band De Kift. De toegang is beide dagen gratis.


Het podium De Straat voor Friese creatieve talenten sluit zaterdagavond 30 juni af in stijl. Er zijn spetterende performances met als hoofdact de band De Kift. Vanaf maandag 2 juli sluit het museum op de Turfmarkt definitief zijn deuren. In september 2013 gaat het nieuwe Fries Museum op het Wilhelminaplein open voor publiek.


Nog één keer: expo’s, posters en rondleidingen
Geniet op 30 juni en op 1 juli voor de laatste keer van de vier grote opstellingen in de Kanselarij: Grutte Pier en andere verhalen uit de Friese geschiedenis, Zilver!, Windows en Oorlog in Beweging. In de tunnel is de laatste expo van De Straat te zien: Alles van De Straat waarbij ruim 50 kunstenaars één werk presenteren. Ontelbare tentoonstellingen heeft het Fries Museum georganiseerd aan de Turfmarkt. Een selectie van bijzondere affiches van de afgelopen 40 jaren trekken beide dagen als een carrousel aan de bezoekers voorbij.

Op zaterdag en zondag kunt u het Kanselarij-gebouw nog in huidige glorie ontdekken met een gratis rondleiding. Op elk uur, om 13.00, 14.00 en 15.00 uur, start de tour bij de balie van het Fries Museum. De toegang is op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur gratis.

 

 


Feestelijke afsluiting De Straat met De Kift
Het einde van het podium De Straat, dat ruim een jaar in de tunnel plaats heeft geboden aan Friese creatieve talenten, gaat niet onopgemerkt voorbij. We maken van de feestelijke afsluiting op zaterdag 30 juni iets bijzonders. Van 17.00 tot 21.00 uur is er in de museumtuin een verrassende line-up van artiesten. De theatrale, dwarse en roemruchte band De Kift geeft een speciaal optreden. Sinds 1988 maakt De Kift een mix van fanfare, punk en literatuur en staat bekend om hun ‘do-it-yourself’ manier van werken waardoor ze compleet onafhankelijk zijn. Maar ze komen niet alleen.

Ook te gast is Fenn,de band rondom de experimentele singer-songwriter Fenneke Schouten. De muziek van Fenn is broeierig en spannend. Beatbox artiest MAASK timmert de laatste tijd hard aan de weg in Nederland en België en zet complete zalen op de kop met als enkel wapen zijn stem en electronica. Ook komt de Leeuwarder charmezanger Gewoon Jos langs zodat het Nederlandstalige lied niet ontbreekt op deze avond. Tussen de acts door verzorgt het Pushin Wood Soundsystem de muziek. De rest van de line-up is nog supergeheim, maar bevat een paar zeer speciale gasten. Een 'final night at the museum' om niet te missen! De toegang is gratis.

Kijk voor meer info programma op www.friesmuseum.nl / www.destraat.friesmuseum.nl

De Straat is mogelijk met steun van de Gemeente Leeuwarden en Fryslân Culturele Hoofdstad 2018.

Nieuwe Fries Museum
Het nieuwe Fries Museum opent in september 2013 zijn deuren. Het museum gaat over de Friezen en over Friesland, een eigenzinnig stukje ‘buitenland in Nederland’. Over de elf steden en het platteland, de haat-liefde verhouding met het water, de zoektocht naar het typisch Friese en de plek van Friesland in de wereld. De schilderijen van Gerrit Benner, het zwaard van Grutte Pier, de film De Overval: samen vertellen ze het verhaal van Friesland. Ook het Fries Verzetsmuseum is een belangrijk onderdeel van het museum. Het nieuwe Fries Museum wordt een bruisende plek, met tentoonstellingen, activiteiten, evenementen, een winkel en een café met het mooiste terras van de stad.

Foto: De Kift; fotograaf: Erik Christen Husz

 

 

27-6-2012 15:00 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan